Zvaničnici su dužni da deinstaliraju aplikaciju za deljenje videa “što je pre moguće” i pre 15. marta. Očekuje se i da druge institucije Evropske unije, uključujući Savet i Evropski parlament, donesu ovu zabranu.

Evropska komisija zabranila je danas svojim zaposlenim da koriste TikTok aplikaciju na svojim pametnim telefonima koje su dobili od Komisije.

Ovaj potez, koji se odnosi na hiljade zvaničnika i zaposlenih u Evropskoj komisiji, dolazi u trenutku kada zvaničnici u Evropi i SAD iz bezbednosnih razloga pomno ispituju TikTok aplikaciju, koja je u vlasništvu kompanije BiteDance Ltd. iz Pekinga.

“Da bi zaštitio podatke Komisije i povećao njenu sajber bezbednost, Upravni odbor EK odlučio je da suspenduje aplikaciju TikTok na korporativnim uređajima i ličnim uređajima koji su upisani u uslugu mobilnih uređaja Komisije”, navodi se u mejlu poslatom jutros osoblju, a u koji je portal Politiko imao uvid.

Zvaničnici su dužni da deinstaliraju aplikaciju za deljenje videa “što je pre moguće” i pre 15. marta.

“Od 15. marta uređaji sa instaliranom aplikacijom smatraće se neusaglašenim sa korporativnim okruženjem, navodi se u poruci.

Očekuje se i da druge institucije Evropske unije, uključujući Savet i Evropski parlament, donesu ovu zabranu.

alo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments