Претрага
Претрага
Close this search box.

Neobičan SPOMENIK u zelenoj oazi nadomak Novog Sada, naša čitateljka iz Beograda oduševljena. A evo šta je na nju ostavilo utisak (FOTO, VIDEO)

Foto: Fotografiju nam je poslala čitateljka portala

Čitateljka našeg portala došla je za prvomajske praznike u Novi Sad, a na Fruškoj gori nije bila više od 15 godina. Najveći utisak na nju ostavio je neobičan spomenik, ali i to koliko građani vode računa o zelenoj oazi u kojoj borave.

-Jako je lepo na Fruškoj gori, a i taj neobičan spomenik govori o tome da ljudi sada vode računa o prirodi, ja nisam videla nijedan papirić tokom naše šetnje i vožnje. To znači da svi rade svoj posao, sve komunalne službe, ali i kod građana se podigla svest o zaštiti prirode. I moja deca su se izigrala na čistoj travnatoj površini i vazduhu. Ovim sam se uverila da treba češće da dolazim i svima ću preporučiti- istakla je naša čitateljka.

Spomenik ljudskom nemaru simbolizuje zagađivanje Fruške gore, a otkriven je pre 12 godina na Iriškom vencu, na Fruškoj gori. Napravljen je od železničkih šina, koje su ofarbane u žive boje i ukrštene u obliku peščanog sata. Visok je sedam metara, a u mreži, je postavljen kabasti otpad koji je pronađen na ovoj vojvođanskoj planini, poput delova automobila, šporeta i guma.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SAFTN
05.05.2022 18:53

Spomenik ljudskom nemaru inicirali su i u izgradnji su ucestvovali pojedini studenti Fakulteta tehničkih nauka, odseka Inženjerstvo zaštite životne sredine. Spomenik nema estetsku vrednost, što i nije bio cilj, već kako je i primećeno, služi kao podsetnik da vodimo računa o prirodi i njenim vrednostima. Sadržaj u košu (otpad) je sakupljen na području nacionalnog parka.

Povezane vesti