Претрага
Претрага
Close this search box.

Nezabeležen fenomen na političkoj sceni u Srbiji – Političari protestuju protiv studenata koji se bore protiv govora mržnje (VIDEO)

Danas se ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu desio fenomen koji nikad nije viđen na  političkoj sceni Srbije.

Naime, studenti sa Univerziteta u Novom Sadu su reagovali na skandalozan govor mržnje Dinka Gruhonjića na prošlogodišnjem festivalu Rebedu u Dubrovniku. Reakcija studenata je dovela do blokade Filozofskog fakulteta, nakon što uprava fakulteta nije htela da odgovori na zahteve studenata i osudi govor mržnje.

Nakon toga, dešava se nezabeležen fenomen u političkoj istoriji Srbije. Političari umesto da osude govor mržnje i podrže studente, dolaze i protestuju protiv istih onih studenata koji žele da se govor mržnje osudi i sankcioniše.

Primetno je danas da su se ispred Filozofskog fakulteta okupile neke od vođa opozicije, politički aktivisti, profesionalni demonstranti i profesori koji su na najgrublji način doveli do pitanja autonomiju univerziteta.

Ono što najviše upada u oči jeste činjenica da studenti nisu bili ispred Filozofskog fakulteta i da se današnji skup pretvorio u politički miting dela opozicije.

Iz tog razloga, studenti su na ovaj politički fenomen opozicionarima i profesionalnim demonstrantima odgovorili parolom, gde su vam studenti?

 

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Vazal Carski
29.03.2024 16:25

Ништа чудно.Иста екипа ,исти газда.

Gost
Драгољуб
29.03.2024 16:50

Да будем јасан,ако има имало савести госп.Грухоњић треба да сам понуди оставку на место ванр.професора.Чини ми се да је нема а после свега што је рекао о Србији ,Србима( нарочито онима из Републике Српске )и председнику Србије ,мора се важећим актом одстранити са овог факултета.Питао бих Динка да је неко од Срба на Загребачком свеучилишту рекао,зову ме.Мома а ја сам Момчило,као Момчило Ђујић! Да ли би могао задржати зање професора и да ли би му живот био угрожен

Gost
Srbin
29.03.2024 16:55

Davno je srpska opoziciona scena petvore a u teatar apsurda!!!Nasilnici se bore protiv nasilja,lopovi se bore protiv kradje,legalisti se bore za bezvlasce,a patriote protiv svoje drzave i naroda!!!Pa kako da vam covek onda poveruje nesrecnici nesretni!!!

Gost
Бекана
29.03.2024 17:29

Мариника и компанија… користе сваки догађај да истакну себе и своје намере. Не дај те се студенти! Брига њих за Динка- но шанса је да се појаве!

Gost
Goga
30.03.2024 07:28

Dotičnog gospodina izbaciti sa fakulteta,za sva vremena,a da se pritom nigde ne zaposli. Njegovo ponašanje je nedopustivo i sramno. Podrška studentima

Gost
SNS Uzivo
30.03.2024 08:35

Pazi smradovi mi nisu objavili komentar… 🙂

Last edited 21 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Bilja
01.04.2024 22:08

Gruhonjić samo želi da isprovocira i izazove ovde haos, na bilo koji način, tako da se naš narod prikaže kao divljački i nedemokratski. Ne nasedajte

Povezane vesti