Претрага
Претрага
Close this search box.

NIJE ISTO AKO U CG ULAZITE SA LIČNOM KARTOM ILI PASOŠEM: Postoji velika razlika, evo šta treba da znate na granici

Foto: Novosti

Duži boravak u zemlji pogodniji sa pasošem.

U Crnu Goru možemo i sa ličnom kartom, a ne samo sa pasošem, ali postoji izvesna razlika u korišćenju ova dva dokumenta. U zavisnosti od toga koji dokument koriste prilikom ulaska na crnogorsku teritoriju, zavisi i koliko imaju pravo da borave bez vize.

Do 30 dana imaju pravo da borave u Crnoj Gori, ukoliko prilikom prelaska granice koriste ličnu kartu, a tri puta duže, odnosno do 90 dana, ako koriste važeći pasoš.

Mnogi koriste pasoš za ulazak ako im je potreban dokaz o ulasku u zemlju, zbog pečata, ali ne znaju da je za duži boravak pogodniji upravo ovaj dokument. Takođe, od početka 2020, maloletni državljani Republike Srbije državnu granicu između Srbije i Crne Gore mogu da prelaze samo uz važeći pasoš ili ličnu kartu.

mondo.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Lena
12.08.2022 14:55

Nisam znala za ovo, doduše, nikada i nisam ostala u CG duže od 20-tak dana, pa mi i nije bilo važno. Prošle godine smo ostali tamo 17 dana, otišli avionom do Podgorice, pa uzeli auto kod cars4rent, a onda otišli do Herceg Novog, tamo se prijavili i platili taksu,a onda švrćkali, išli svaki dan na drugu plažu. Ali nije loše znati, je ko zna, možda već ovog leta ostanemo duže.

Povezane vesti

Претрага