Претрага
Претрага
Close this search box.

Nosilac liste Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek Ivana Macak o Novom Sadu, Ruskoj stranci i borbi protiv govora mržnje na Filozofskom fakultetu!

Foto: Ilustracija

1. Ko je Ivana Macak i zašto Ruska stranka?

Kao diplomirani socijalni radnik i trenutni student master studija socijalnog rada, oduvek sam poštovala i zastupala ideje multikulturalizma, koje bi po najbolje mogle da opišu i mene kao ličnost. Rođena sam i odrasla u Novom Sadu. Odgajana sam u duhu razumevanja i poštovanja različitosti nacionalnih kultura koje karakterišu naš grad. Odgovor na pitanje zašto je moje opredeljenje pripalo baš Ruskoj stranci, vrlo je jednostavan. Kao pripadnica ruske nacionalne manjine, vrlo lako sam se opredelila za tradicionalne vrednosti koje neguje i zastupa moja stranka. Ponosno mogu istaći da su moji preci, poreklom iz okoline Zaporožja, doseljavanjem na ove prostore bili sveopšte prihvaćeni od strane drugih naciona koji su živeli na ovim prostorima.
Ideje za koje se zalažemo jesu vrlo jasno definisane našim programom rada. Kao stranka koja zastupa izričito tradicionale i patriotske vrednosti, smatramo da Srbija treba da svoj put u budućnosti preusmeri ka istoku.
Do danas smo videli mnogobrojne primere neusklađenosti briselske demokratije i promašenosti zapadnih vrednosti koje su nanele našoj zemlji više štete nego koristi, kako na spoljnom, tako i na planu unutrašnje politike.
Zato zastupamo ideje da Srbija treba da bude prva evropska država koja će pristupiti BRIKS-u i time obezbediti sebi veće trgovinske mogućnosti, investicije i pre svega političku podršku. Otvaranje novih perspektiva za međunarodnu saradnju sa istokom i pre svega Ruskom federacijom, ključni su cilj zalaganja Ruske stranke, jer Srbi i Rusi – braća zauvek!

Foto: Ustupljena fotografija

2. Šta je to što Rusku stranku izdvaja na političkoj sceni Srbije?

Na političkoj sceni Srbije, Ruska stranka se ističe kao jedina istinska desnica koja se dosledno zalaže za tradicionalne vrednosti i nacionalni suverenitet. Naša politika se temelji na očuvanju srpskog identiteta, tradicije i saradnje sa istorijskim prijateljima naše zemlje, što je ključno u vremenu globalnih promena i izazova. Dok se mnogi politički akteri okreću ka kompromisima i liberalnim idejama, mi smo čvrsto opredeljeni za zaštitu srpskih interesa-Većem delu desnice zameramo koketiranje sa zapadnim vrednostima, kao i saradnju sa pro- evropskom opozicijom koja za cilj ima konačno uništenje svega onog dobrog u našoj zemlji, kao i zatiranje svakog ostatka suverenosti, a sve za račun njihovih partikularnih interesa. Smatramo da bi sadašanja vlast trebala da kormilo spoljne politike preokrene ka saradnji sa istokom i Ruskom Federacijom. Oštro osuđujemo svaki vid nastavka saradnje sa EU, te smatramo da bi hitno trebalo prekinuti proces integracija u zajednicu koja i sama, sa svojim idejama na kojima već decenijama počiva, zamire.
Zato na posletku smatramo da naša jedinstvena pozicija na političkom spektru osigurava da se glas tradicionalnih vrednosti i nacionalnog ponosa čuje i poštuje u Srbiji.

3. Istakli ste se u borbi na Filozofskom fakultetu protiv govora mržnje od strane profesora Dinka Gruhonjića, kakav je stav Ruske stranke povodom ovog pitanja i NVO u Srbiji?

Ruska stranka se zalaže za oštrije regulisanje i kontrolu aktivnosti nevladinih organizacija (NVO) u Srbiji. Smatramo da su neke NVO aktivnosti koje podrivaju nacionalne interese i destabilizuju društvo. Stoga podržavamo inicijativu o zabrani rada određenih NVO koje su dokazano ugrožavale bezbednost i suverenitet zemlje.

Na primeru rada mnogobrojnih pojedinaca iz javnog i akademskog života naše zemlje, uviđamo negativni uticaj rada istih. Primer (ne)akademskog delovanja profesora Dinka Gruhonjića, verodostojno oslikava antidržavničke namere koje za cilj imaju razjedinjenje nacionalnih interesa zarad lične dobrobiti, a sve pod jasnim delovanjem i ingerencijama pojedinih nevladinih organizacija pod čijim pokroviteljstvom delaju.
Kada bi uzor potražili u zakonima Ruske federacije, svakako bi zapazili jednu jako bitnu činjenicu koja govori u prilog očuvanja suvereniteta jedne zemlje. Zakoni u RF su uspeli da zauzdaju pojedince koji zarad ličnih interesa kaljaju ugled sopstvene zemlje. Kao stranka, verujemo u važnost očuvanja nacionalnih interesa i suvereniteta, te podržavamo mere koje se preduzimaju radi sprečavanja širenja govora mržnje usmerenog prema sopstvenoj državi i naciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

4. Gde vidite Novi Sad i Srbiju u narednom periodu?

Novi Sad vidimo kao prosperitetan i istaknuti univerzitetski centar. Uprkos željama pojedinih njegovih žitelja, poput Dinka Gruhonjića koji bi olako „srpsku Atinu“ otcepljivali od njene matice. Mišljenja smo da će se razvoj Novog Sada, kao ključnog ekonomskog i kulturnog čvorišta u Srbiji, nastaviti i u narednom periodu.
Pojedinci poput profesora Gruhonjića, koji zagovaraju separatizam i destabilizaciju, predstavljaju ozbiljnu pretnju ne samo za Novi Sad, već i za celu državu. Stoga je ključno da zajedno radimo na očuvanju jedinstva i integriteta zemlje, kako bismo osigurali dalji napredak i prosperitet Novog Sada i cele Srbije.
Jedino sa jasno definisanim ciljevima ka boljoj budućnosti koja nas čeka na istoku i otrgnuti od okrutnog zagrljaja zapadnih vrednosti, možemo biti sigurni u očuvanje svih slobodarskih ideja za koje smo se kao nacion vekovima borili, a koji bi određeni pojedinci tako olako da zbrišu. To im svakako nećemo dozvoliti.

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
03.05.2024 12:55

Da li je ova SNS gospodza glumila studentkinju pre nekih tako mesec, dva, kad je Oskar hteo da ponizi Filozofski fakultet, pitam za drugara? 🙂

Last edited 24 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Dejan SNS
03.05.2024 14:06

Jos jedna bez dana radnog staza, “multikulturalnost”ne zna ni sta znaci, fasista i strani placenik

Gost
SNS Uzivo
03.05.2024 14:13

Sta jednom detetu fali da se ovako proda SNS-u kao na stocnoj pijaci u Cipuljicima… 🙂

Last edited 24 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
SNS Uzivo
03.05.2024 17:39

Dajte i neki tekst za Milicu Zajebnicu, do juce ste je pljuvali na pasja kola, danas ministarka, pa to moze samo poseban šljam od ljudi… 🙂

Last edited 24 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Dejo
21.05.2024 19:39

Idi i preseli se u Rusiju, pa njima pričaj nešto o “multikulturalnosti”. Privrženost diktaturi koja je sinonim za današnju Rusiju i poštovanje različitosti, multikultiralnosti ne idu zajedno. Francuski filozofi su bili začetnici racionalizma, a današnje srpsko društvo i kvazi intelektualnci iracionalizma. Toliko nekritičnosti i dogmatičnosti u pristupu nekoj tamo zemlji, pa to nema nigde. Omladina, društvo i sve živo je istrovano i počiva na lažima gde gluperde i politička mafija gradi karijere. Učinjeno je sve da se uguši zdrav razum, a emocije da kroje sudbinu i stavove. Bljak!

Povezane vesti