Претрага
Претрага
Close this search box.

“Lako NS” je nova aplikacija za Novosađane, a namenjena je osobama s teškoćama u kretanju

Foto: Pexels
Lokalni ombudsman Grada Novog Sada je u saradnji s “Pyramid ing doo” izradio aplikaciju “Lako NS”

Aplikacija je namenjena osobama koje imaju teškoće u kretanju, odnosno slepim, slabovidim osobama, zatim osobama koje koriste pomagala pri kretanju, ali može biti od pomoći i majkama sa bebama u kolicima.

U proteklih nekoliko godina izrađena je mapa pristupačnosti saobraćajnica osobama sa invaliditetom, koja obuhvata širi centar Grada. Mapa se nalazi na sajtu Lokalnog ombudsmana, ali ta mapa nije u interaktivnom obliku. Mapa trenutno ne obuhvata ceo Grad Novi Sad, ali planira se uskoro proširenje do kompletne pokrivenosti teritorije Grada.

Aplikacija je besplatna i može se preuzeti sa Google play i Apple store platforme, a korišćenje je moguće na svim ipovima mobilnih i tablet uređaja, ne zahteva se registracija korisnika i tokom korišćenja ne vrši prikupljanje bilo kojih informacija o korisniku ili njegovom kretanju.

Korišćenje aplikacije je moguće i bez internet konekcije, a kako bi aplikacija pravilno funkcionisala potrebno je da se korisnik nalazi u zoni koja je pokrivena mapom i da glasovnom funkcijom ili ukucavanjem unese adresu do koje želi da stigne.

dnevnik.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti