Претрага
Претрага
Close this search box.

Nova aplikacija za upoznavanje korisnike spaja spram muzičkog ukusa (VIDEO)

Foto: Getty images, ilustracija

Lane je aplikacija Vinylly ostvarila čak 18.700 spajanja i preko 40 hiljada pregleda profila

Koliko god zvučalo površno i kao generalizacija, podudaranje muzičkog ukusa pokazalo se kao vrlo pouzdan kriterijum pri biranju i nalaženju romantičnog partnera.

To shvatanje je temelj nove aplikacije za upoznavanje Vinylly, koja se od slavnih kolega Tindera i Bumblea razlikuje po tome što je prva koja korisnike spaja isključivo prema muzičkoj kompatibilnosti.

Vinylly proučava vaše navike strimovanja i kupovine muzike te postavlja pitanja o muzičkim ukusima, stavovima i preferencijama, pa tako dobijenu bazu podataka koristi za spajanje korisnika.

Lani je aplikacija ostvarila čak 18.700 spajanja i preko 40 hiljada pregleda profila. Osnivačica Rachel Van Nortwick je objavila kako je Mashable nedavno uvrstio Vinylly među osam aplikacija koje idu kontra ustaljenom Tinderovom modelu.

Preko Vinyllyja korisnici mogu deliti svoje plejliste te sinkronizovati profile sa Spotifya, kao i četovati s drugim ljudima, a kako bi osnažili legitimnost svojeg poslovnog modela.

Iz aplikacije su podelili blogerski post kognitivnog psihologa dr. Daniela Levitina koji je naučnim saznanjima podupro sistem koji koristi Vinylly dodavši da ljudi muziku koriste na isti način kao što koriste droge – da bi promenili hemiju mozga.

Klubikon

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti