Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVA DEČIJA IGRALIŠTA ZA NEKE NOVE KLINCE (FOTO/VIDEO)

Foto: Gradske info

U proteklom periodu Grad Novi Sad se angažovao na izgradnji dečijih igrališta na otvorenom na teritoriji Grada Novog Sada, na tri lokaliteta, a na radost najmlađih sugrađana koji su dobili nove prostore za igru i razonodu.


Postavljanje novih dečijih igrališta završeno je na dva lokaliteta na teritoriji Grada Novog Sada – u MZ „Sajlovo“ (u ul. Dragomira Bojanića Gidre) i u MZ „Adice“ (uz postojeći basket teren u ul. Mladena Stojanovića), a na trećem, u MZ „Petrovaradin“ (uz ul. Branislava Bukurova i Mišeluk), radovi su u toku.

Igrališta su novije generacije i sadrže nekoliko rekvizita – multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i ljuljaškom gnezdo, dva tornja sa toboganom (jedan za mlađu i jedan za stariju decu), dve njihalice na opruzi, metalnu ljuljašku sa dve sedalice,krivu metalnuklackalicu, drvenu klackalicui penjalicu u obliku piramide, dok je podloga od tartana. Sva dečija igrališta su ograđena i opremljena odgovarajućim urbanim mobilijarom (info tabla, klupe, korpe).

Foto: Gradske info

Sprovodeći pažljivo planirane aktivnosti na izgradnji i održavanju dečijih igrališta, Grad Novi Sad svake godine umnogome doprinosi zdravom i zabavnom odrastanju naših najmlađih sugrađana, posebno stavljajući akcenat na bezbednostRekviziti za igru izabrani su i biće postavljeni u skladu sa evropskim standardima i važećim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.

Ukupna vrednost ove investicije je 22,7 miliona dinara, a očekivani rok za završetak svih radova je kraj februara.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti