Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Radovi na novoj javnoj rasveti započeti su pre sedam dana u Dositejevoj ulici, na Salajci, a vrednost investicije iznosi 7,4 miliona dinara

Opevana i u pesmi Balaševića, u starom jezgru Novog Sada, ulica će dobiti stari sjaj koji zaslužuje.

Dositejeva ulica nalazi se u starom jezgru grada u kojem je u ranijem periodu bilo zastupljeno individualno stanovanje, sa fenjerima postavljenim na fasade porodičnih kuća.
Izgradnjom niza stambenih objekata veće spratnosti, veći deo ulice ostao je u mraku.

Vrednost investicije je 7.436.976,00 dinara i podrazumeva javno osvetljenje na
stubovima, nezavisno od stambenih objekata, rekli su za NS Uživo iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. Tako je planirano da se u ovoj ulici postavi 13 stubova javnog osvetljenja, visine 6 metara, koji će biti postavljeni na pešačku stazu i zelene površine.

Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Ugovornom obavezom predviđena je demontaža postojećih fenjera, pošto su isti stari i
dosta devastirani.

Iz Gradske uprave rekli su za naš portal da se radovi na izgradnji javnog osvetljenja odvijaju se predviđenom dinamikom i da su do sada postavljeni svi temelji i sledi postavljanje kablova, montaža stubova i svetiljki.

Radovi će biti završeni u prvoj polovini septembra, u okviru ugovorenog roka.

Ivona Karan

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vuk
25/08/2021 14:12

Sve je to uredu ali zasto samo Dositejeva ulica sta je sa ostatkom Salajke deo do kanala preko puta BIG soping centra stari kraj u kome se rasveta menja iskljucivo kad pordja i padne pa se ostale prefarbaju da izgledaju kao nove. Sta cemo sa time?

Jorgovan
25/08/2021 18:46

Stari sjaj. Jel vi znate na šta ova ulica sada liči, kada ste zadnji put prošli njom? Autom je teško proci a da ne kazem kako je pesacima ili sa decijim kolicima. Ovo je sramota za grad Novi Sad, centar grada a ujedno i ruglo grada…

Mala
28/08/2021 02:13
Reply to  Jorgovan

Sramota….ocigledno treba neko da snimi ulicu da vidi nasta lici….nit manje ulice nit vece latrastrofe

Last edited 1 mesec ranije by Mala
gosha
25/08/2021 21:24

Autorku teksta bih pitao dali je prošetala u skorije vreme kroz Dositejevu? Ako bih ovaj tekst uzeo kao izveštaj da se nešto radi onda ok.Radi se nešto vidim blato na sve strane,nema veze, bilo je i vreme.Ali situacija u ovoj ulici je blago katastrofalna.Asfalt pun rupa,trotoara i to malo što ih ima u očajnom su stanju.Kad padne kiša voda leži po putu i automobili kupaju pešake.Iz same fotografije koju ste postavili uz tekst mogu se videti neke stvari.Kažete vratiće joj stari sjaj.Mislim da je potrebno mnogo više da se uradi u Dositejevoj da bi bila dostojna tog vašeg kićenja u… Učitaj još »