Foto: EPK

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” već četiri godine stvara nove prostore namenjene sugrađanima, sa ciljem da kulturni sadržaji budu dostupni u svim delovima grada i okoline.

Trenutno se uređuju javni i novi prostori u saradnji sa građanima, lokalnim zajednicama i uz podršku Društva arhitekata Novog Sada i Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Za sada, u gradu i okolnim mestima je niklo 36 Novih mesta, uz ulaganje od više od petsto miliona dinara za nove prostore.

Trenutno se uređuje Novo mesto u MZ Bukovac; foto: Uprava za investicije

Trenutno su u toku radovi na MZ Begeč – Kulturni centar, MZ Omladinskog pokreta – raskrsnica ulica Omladinskog pokreta i Pariske komune, MZ Salajka, MZ Bukovac, MZ Kisač, MZ Klisa, MZ Gavrilo Princip – Plato na uglu ulica Branislava Borote i Simeona Piščevića, naveli su ii EPK za naš portal.

Na teritoriji MZ Omladinski pokret nakon opremanja, pešačka zona na uglu ulica Pariske komune i Omladinskog pokreta zadržaće postojeću namenu ali će postati znatno praktičnija i prijatnija sredina za boravak. Pomenuta lokacija će biti potpuno parterno uređena i opremljena novim mobilijarom, a biće rešeno i odvodnjavanje sa platoa i pešačkih površina. Prostor zadržava postojeće zelenilo a planirano je i dodatno ozelenjavanje. Vrednost radova iznosi 1,9 miliona dinara.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments