Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVA ODLUKA SUDA: Produžen pritvor ocu dečaka ubice iz Ribnikara

Foto: MUP/RTV

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je ocu dečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar” produžio pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

– Pritvor je prema okrivljenom produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka – saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom se, kako se dodaje, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti.

– Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja – navedeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Otac trinaestogodišnjeg dečaka koji je 3. maja u osnovnoj školi ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, uhapšen je istog dana kada se zločin dogodio i od tada je u pritvoru.

kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага