Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVA SAZNANJA U SLUČAJU VOLŠ – Ana je već prijavljivala muža, a istražuje se i signal koji je usledio sa njenog telefona

Foto: Printskrin/Instgaram/anawalshe

Brajan Volš nije prvi prijavio nestanak supruge, već šef obezbeđenja njene firme u Vašingtonu

Navršilo se dve sedmice od početka potrage za Srpkinjom Anom Volš, misteriozno nestalom u elitnom bostonskom predgrađu Kohaset, a policija države Masačusets i dalje nije rasvetlila šta joj se dogodilo. Poslednja saznanja u istrazi koju sa velikom pažnjom prati javnost u Srbiji, kao i u Americi govore da je Anin telefon bio uključen 2. januara u 3.14 časova, kao i da njen nestanak nije prvi prijavio suprug Brajan Volš, već šef obezbeđenja u firmi u kojoj je zaposlena u Vašingtonu.

Prve informacije ukazivale su da Ana Volš nije napustila svoj dom 1. januara, iako je njen suprug rekao da je tog dana rano ujutro otišla na aerodrom kako bi avionom otputovala u Vašington. Sada se ispostavilo da je njen telefon registrovan dan kasnije, na mestu oko kilometar udaljenom od kuće, posle čega je ponovo isključen.

Nestanak nije prijavio Brajan Volš već Tišman Spejer

Novo je i saznanje da Volš nije bio taj koji je prvi prijavio Anin nestanak 4. januara, već je to učinio izvesni Tišman Spejer. Najpre je pozvao Brajana Volša, a nakon što je utvrdio da suprug tri dana ne prijavljuje Anin nestanak, Spejer je sam to učinio. Podsetimo, advokatica Brajana Volša na sudu je izjavila da je on pozvao firmu u Vašingtonu i javio da ne zna gde mu je supruga, posle čega su istovremeno pozvali policiju.

Foto: Fejsbuk

Volš je u zatvoru od 6. januara zbog ometanja istrage. Utvrđeno je da je sa maskom i rukavicama kupio veliku količinu sredstava i opreme za čišćenje i to platio 450 dolara. Posle otkrića krvavog noža u podrumu doma Volšovih, a zatim i testere, tepiha i drugih predmeta sa biološkim materijalom na deponiji u Pibodiju, u blizini kuće u kojoj živi Brajanova majka, činilo se da je pitanje trenutka kada će Volš biti optužen za ubistvo supruge.

Policija se ne oglašava sa novim detaljima od kada su nađeni tragovi koji ukazuju na zločin. Za sada nije poznato da li su na ovim predmetima otkriveni materijalni dokazi, odnosno da li je Anina krv na oružju i ostalim predmetima i da li su Brajanovi otisci na njima.

Sagovornici upućeni u rad policije i tužilaštva u Bostonu navode da je reč o analizama koje mogu potrajati nedeljama jer inspektori žele da budu potpuno sigurni pre nego što slučaj proglase rešenim. Dodaju da je Volš u zatvoru i da nema žurbe, kao i da će svakako biti pod nadzorom čak i ako prikupi 500.000 dolara i plati kauciju koju je odredio sud za puštanje na slobodu. Njegovo novo pojavljivanje pred sudom zakazano je za 9. februar.

Ana Volš prijavila da joj suprug preti ubistvom

U međuvremenu, mediji su došli do informacije da je Ana 2014. prijavila policiji da Brajan preti ubistvom njoj i njenim prijateljima. Nakon što se nekoliko godina kasnije ipak udala za njega, ona je 2018. na društvenim mrežama objavila fotografiju sa modricom na licu uz komentar da se povredila u kući. Bostonski mediji prenose izjave Aninih prijatelja koji ne veruju da će je ikad više videti živu. Napominju da je zbog posla u Vašingtonu mnogo vremena provodila na putu i da joj je posebno teško padala razdvojenost od dece. Prijatelji opisuju Anu kao veoma sposobnu i uspešnu u poslu i veruju da bi našla način da se javi, da je živa.

U potrazi za dokazima koji bi rasvetlili Aninu sudbinu i ukazali na motiv, policija proverava i finansije bračnog para. Navodno, 29. decembra za 220.000 dolara Brajan je prodao porodično imanje čija je vlasnica bila Ana.

politika

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага