Novac za projekte dobilo 106 udruženja mladih

       
foto: Aleksandar Milutinović

Nakon konkursa za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade u 2018. godini koji je u martu ove godine raspisala Gradska uprava za sport i omladinu – Kancelarija za mlade odobreno je 106 projekata udruženja mladih.

Ukupno je dodeljeno 20 miliona dinara za projekte iz devet oblasti: obrazovanje mladih, zapošljavanje mladih, zdravlje mladih, kultura i slobodno vreme mladih, volonterski rad i aktivizam mladih, bezbednost mladih, informisanje mladih, mladi u zaštiti životne sredine i održivom razvoju i socijalna politika prema mladima.

Dodeli ugovora za projekte prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je istakao da je cilj Gradske uprave za sport i omladinu da se što veći broj mladih aktivno uključi u društveni život Novog Sada i da projektima pokušaju da unaprede kvalitet života.

“Na raspolaganju im je Omladinski klub na Spensu, koji je tehnički opremljen i kao i Kancelarija za mlade Grada gde mogu dobiti konkretne informacije. Siguran sam da ćemo zajedno, aktivnim učešćem, kroz konkretne programe pokrenuti i osnažiti omladinske inicijative kako bismo u punom sjaju dočekali 2019. godinu i opravdali titulu Omladinske prestonice Evrope”,  rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Posebno prepoznat projekat koji je dobio sredstva preko konkursa jeste „Raspustilište” u okviru projekata „Urbani povrtari”, čija je koordinatorka Aleksandra Lukić. Cilj ovog projekta jeste da se kroz edukativne radionice i negovanje malih bašti povrća, kod osnovaca razvija ekološka svest, kao i svest o zdravom načinu života.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: