Foto: KURIR/ZORANA JEVTIĆ
Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ga je u 10 časova dočekao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu

Novak Đoković zahvalio je danas predsedniku Srbije na podršci koju su mu on i institucije Srbije pružile dok je bio u pritvoru u Melburnu zbog problema s vizom.

– Danas sam želeo da se vidim sa vama jer sam kao građanin Srbije osetio potrebu da se zahvalim na podršci vašoj lično, i cele države, tokom nemilih događaja u Australiji. Bio sam sam u pritvoru u Australiji, ali nisam se osećao usamljeno. Imao sam podršku svih vas, mnogo dobronamernih ljudi iz celog sveta, javljali su se i pokušavali da mi olakšaju boravak u Australiji koji je bio neočekivan. Vi kao predsednik niste imali obavezu da mi pružite podršku kakvu jeste, to se ne podrazumeva, ali lično osećam veliku zahvalnost što ste stali iza mene i, pričali smo o tome, stavili sebe u kompromitovanu političku poziciju. Zbog toga sam izuzetno zahvalan i kao što rekoh, to se ceni i poštuje, ja kao građanin Srbije i sportista to ću dugo pamtiti. Moja veza ka srpskom narodu jača iz dana u dan. Ove okolnosti su pokazale da će ta veza biti doveka i zaista im se svima zahvaljujem – poručio je Novak Đoković.

 

Javnost će još malo sačekati da čuje šta se zaista desilo u Melburnu, ali iz njegovog ugla. Đoković je poštovao odluku Federalnog suda, ali jasno je da je nezadovoljan.

-S obzirom na to da se nisam oglašavao u javnosti, molim za strpljenje, u narednih sedam do deset dana ću se obratiti medijima podrobnije i detaljnije sa svojom verzijom priče – rekao je Đoković.

Aleksandar Vučić je poručio da nikada nije video toliko novinara u Predsedništvu, dodavši da su svi zaposleni došli da vide Novaka Đokovića. Vučić se Đokoviću zahvalio na tome kako na pravi način predstavlja Srbiju.

-Hvala što ste uvek uz naš narod i građane ove zemlje. Hvala što ste proslavili našu zemlju, nikada nisam video ovoliko novinara u svom životu, a deset godina sam na različitim funkcijama i to govori kolika ste zvezda i šta predstavljate građanima Srbije. Hvala što ste svuda časno i hrabro predstavljali Srbiju i što ćete uvek to da činite. Hvala i za veliku borbu u Australiji. Tu je jedna stvar koja je neporeciva i za divljenje. Čuli smo se tog prvog jutra i ja sam usput rekao i ućutao: Novače, ‘ajde vraćaj se, šta ćeš tamo… Samo dođi i vrati se u Srbiju, mi te čekamo. Onda sam video koliko je uporan i koliko hoće da se bori, da pokaže na sportskom planu koliko je spreman da se bori i pokaže da je bolji od drugih. Kad je Medvedev rekao posle finala da su ubili dečaka u njemu, neki su pokušali da ubiju srca dečaka i devojčica u ovoj zemlji, metaforički govoreći, ali sada još više kuca za vas Novače i za Srbiju. Moja želja je da preteknete Nadala i Federera na sportskom planu, a znajte da ovde niko nije znao za koga da navija u finalu”, rekao je Vučić i dodao da želi da pomogne razvoju tenisa u Srbiji – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da predviđa pobedu Đokovića na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu.

nsuzivo.rs/ mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments