Nole

Posebno je Đoković bio zahvalan Bili Džin King.

Šestostruki osvajač Vimbldona Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale trećeg Grend slema u sezoni savladavši holandskog tenisera Tima Van Rajthovena rezultatom 3:1, a nakon meča bio je izuzetno raspoložen za priču.

Upitan je Novak da prokomentariše protivnika, što je on i učinio, ali pre svega je uputio zahvalnost Bili Džin King koja je odgledala ceo meč, iako se on završio veoma kasno.

– Hvala vam što ste ostali ovako kasno da gledate tenis. Hvala Bili Džin King što je ostala, znam da je bio dug dan. Hvala, cenim to. Čast je igrati pred vama. Veoma težak protivnik. Nikada nisam igrao ranije protiv njega. Dobio je pre nekoliko nedelja prvi ATP meč u svojoj zemlji i pobedio je igrača iz top 5 imao je niz pobeda i znao sam da neće biti lako. Sa takvim servisom i talentom znao sam da neće biti lako. Trebalo mi je vremena da se naviknem na jačinu udarca i na uslove ispod krova.

Kao što je to tradicija svake godine, na Vimbldonu je moguće igrati do 23.00 po lokalnom vremenu, odnosno do ponoći po našem vremenu. Đoković je meč završio samo 20-ak minuta pre predviđenog roka, a čak nije ni znao da je to pravilo i dalje na snazi.

– Imao sam sreće. Još 20 minuta je ostalo, hvala Bogu. Imao sam neka iskustva ranije u igranju meča dva dana, protiv Nadala pre nekoliko godina u polufinalu. Nikada nije prijatno kada ne završiš meč u jednom danu.

Nole
Foto: Profimedia/b92.rs

Danas je obeležena i stogodišnjica Centralnog terena. Na svečanosti su bile prisutne gotovo sve najveće ličnosti iz sveta tenisa, a Novak je izjavio da je to za njega bila ogromna čast i da je srećan što je deo istorije na ovogodišnjem Vimbldonu, koji je po mnogo čemu poseban.

– Velika, ogromna čast tako sam srećan što stojim pored takvih šampiona, šampiona ovog divnog turnira i legendi našeg sporta mnogo su uticali na nas na terenu i van terena. Nisam video sebe kao pristojnog studenta ovog sporta, mnogo toga nisam znao o istoriji ovog sporta i hvala Bili Džin King na mnogim vrednim lekcijama. Danas, prvi put u istoriji, igrali smo u “srednjoj” nedelji. Prvi put u istoriji su neki igrači mogli da igraju na ovom terenu pre turnira, prvi put se ove godine igra super taj-brejk u odlučujućem taj brejku meča. Srećan sam što sam deo istorije.

Poslednje pitanje je bilo o Centralnom terenu, mestu na kom je Novak šest puta podizao pehar najboljeg.

– Ima posebno mesto u mom srcu, životu i karijeri. Kada sam gledao prvi meč na televiziji, imao sam 4 ili 5 godina, gledao sam na televiziji u Srbiji. Sampras je pobedio i to me je inspirisalo. Zaljubio sam se u ovaj sport i od tada sam sanjao da igram na ovom terenu i osvojim Vimbldon. Imao sam to zadovoljstvo da to učinim više od jednog puta, i svaki put kad izađete na ovaj teren možete da osetite jedinstvenost terena. Sve je belo, sav fokus je na igračima i na tenisu. Jednostavno, hvala vam na svemu.

Novak će svoj meč u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Janika Sinera u utorak.

telegraf.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments