Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVE ODLUKE NA SNAZI: Vlada korigovala cene pilećeg mesa i šećera

Foto: blog

Vlada Srbije je danas donela odluku da cena belog kristal šećera bude ograničena na višem nivou, a korigovana je i cena pilećeg mesa.

Ova odluka Vlade Srbije važiće do 31. oktobra 2022. godine.

-Usvojena je izmenjena Uredba o ograničenju visine cena derivata nafte, imajući u vidu da je tržište još uvek nestabilno i da je zato neophodno produžiti period važenja ograničenja cena tih proizvoda- saopštila je Vlada i dodaju da korekcija cena neće značajno uticati na životni standard građana.

-U odnosu na prethodni period, korigovana je cena belog kristal šećera, zbog značajnijeg rasta cene inputa i energenata, što je dovelo do rasta cene koštanja. Zato je bilo neophodno ograničiti cene na višem nivou kako bi proizvođači imali prostora da se pripreme za predstojeću setvu i da bi se izbegla mogućnost da zasadi šećerne repe budu manji od domaćih potreba. Takođe, zbog rasta cene stočne hrane, bilo je neophodno korigovati i cenu svežeg pilećeg trupa- saopštila je Vlada.

Izmenjena je i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je, takođe, produženo do 31. oktobra 2022. godine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
30.09.2022 15:35

Kako nam samo dobro ide! 🙂

Povezane vesti