Претрага
Претрага
Close this search box.

Nove odluke Vlade Srbije: Dozvoljen izvoz briketa

Foto: Arhiva

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o dozvoli izvoza drvnih briketa, koji su ovom odlukom izuzeti od zabrane izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, u prethodnim godinama, najveći deo proizvodnje briketa plasiran je na tržište Evropske unije, s obzirom na to da je potražnja na domaćem tržištu mala.

Kako je navedeno u saopštenju, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je usvojena i uredba kojom se vrši preraspodela u okviru sredstava opredeljenih za direktna plaćanja. Ovom uredbom obezbeđuje se kontinuirana isplata podsticaja za premiju za mleko.

“Na sednici je usvojen i peti periodični Izveštaj o sprovođenju okvirne Konvencije za zaštitu nacionalnih manjina. Ovaj izveštaj odnosi se na period od 2017. do 2021. godine, ali su u njemu predstavljene i pojedine novine u zakonodavstvu usvojene nakon 2021. godine”, saopštili su iz Vlade.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zajedno će se pripremati za sprovođenje predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina.

 

Euronews.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti