Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI DETALJI: Nezakonito prisluškivan Gradonačelnik Novog Sada

Klupko afere s neovlašćenim prisluškivanjem najviših državnih funkcionera odmotava se i u Novom Sadu. Nezakonitim presretanjem razgovora, bavila se i novosadska policija, dok se na njenom čelu nalazio Milorad Šušnjić.

Vučević se najverovatnije našao na spisku za prisluškivanje zbog važnosti funkcije koju obavlja u gradu, ali i bliskosti sa predsednikom Srbije i SNS-a Aleksandrom Vučićem, koji je takođe godinama tajno i nezakonito prisluškivan

NS uživo je došao do informacija da je iz privatnog špijunskog centra prisluškivan čak i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke. Vučević se na spisku za neovlašćeno prisluškivanje najverovatnije našao zbog važnosti funkcije koju obavlja u gradu, ali i bliskosti sa predsednikom Srbije i SNS-a Aleksandrom Vučićem, koji je takođe godinama tajno i nezakonito prisluškivan.

Komunikacija najviših funkcionera je praćena s jasnim ciljem. Verovatno su imali plan da saznaju sve o planovima države u obračunu s kriminalom. To je poznati scenario po kom je izvršen atentant na Đinđića

– Nezapamćen je slučaj da se deo policije odmetne i tajno prisluškuje predsednika države i njemu bliske saradnike, poput Vučevića. Vidimo da je reč o paralelnim strukturama moći, koji su s ciljem pratili komunikaciju najviših funkcionera. Verovatno su imali plan da saznaju sve o planovima države u obračunu s kriminalom. To je poznati scenario po kom je izvršen atentant na Đinđića. Tome mora da se stane na put, i da se objave imena svih učesnika u ovom opasnom projektu – kaže za naš portal bivši operativac BIA, koji je želeo da ostane anoniman.

Što je još neverovatnije, paralelni prislušni centar nalazio se u zgradi policijske uprave na Bulevaru kralja Petra. Bez dozvole su pored gradonačelnika Vučevića prisluškivani i drugi političari, ali i bizismeni, i policajci koji su istraživali rad kriminalnih klanova u Novom Sadu.

Nezapamćen je slučaj da se deo policije odmetne i tajno prisluškuje predsednika države i njemu bliske saradnike, poput Vučevića

Otkriveno je da je po nalogu Šušnjića, posle njegovog imenovanja za policijskog načelnika u Novom Sadu, 2017. godine, na četvrtom spratu sedišta PU Novi Sad instalirana tehnika za prisluškivanje. Na istom mestu funkcionisao je neformalni centar moći koji je usmeravala Dijana Hrkalović, koja je bila neformalni šef odmetnute sekcije kriminalističke policije u Novom Sadu

Bivši Načelnik Šušnjič dok je bio na funkciji
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

– Posle najnovijeg obrta još je jasnije zašto je Milorad Šušnjić smenjen sa položaja prvog novosadskog policajca, a na njegovo mesto doveden novi načelnik Slobodan Malešić. I zašto je važno da se sprovede detaljna istraga ko je i zašto bez dozvole prisluškivao uticajne osobe. Kome su informacije bile potrebne? I za šta? Da li je neko planirao neki novi 12. mart. Neki novi državni udar – kaže za naš portal izvor blizak istrazi.

Trenutno Sektor Unutrašnje kontrole sprovodi opsežnu istragu o prisluškivanju. U sklopu te istrage bivši načelnik novosadske policije Šušnjić je suspendovan, a oduzeti su mu pištolj i službena legitimacija. U vreme dok se Šušnjić nalazio na čelu novosadske policije, u gradu se desio niz krivičnih dela koja nisu rasvteljena, a tvrdi se da je po nalogu Dijane Hrkalović iz novosadske policije sklonjen jedan broj najboljih policajaca.

U krugovima upućenim u zbivanja u novosadskoj policiji može se čuti da su pod lupom istražitelja svi policajaci koje je na rukovodeća mesta postavljala Dijana Hrkalović. Jedan broj njih, kako saznajemo, pristao je da istražiteljima da detaljne informacije šta se dešavalo u Šušnjićevom ogranku policije, koji je nezakoito prisluškivao gradonačelnika Vučevića i druge građane.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Peđa
08.02.2021 20:06

Kada će ovaj narod shvatiti da treba reagovati blagovremeno da bi se zlo sprečilo, a ne kada se zlo desi?
Jasno je da nemamo sistem koji garantuje zakonitost u postupanju državnih organa.
Opet to nije ni čudo, jer napreduju podobni i poslušni, a ne oni koji su stručni i odani vladavini zakona.

Gost
Sluzbenik
08.02.2021 21:07

ala serete

Gost
vzvz
09.02.2021 12:04

Kako je špijunski centar PRIVATAN, ako je organizovan po naređenju načelnika PU NS, u prostorijama PU NS, realizovan sa tehnikom PU NS i popunjen sa ljudstvom PU NS?

Gost
Skole
09.02.2021 13:25

Šušnjić i ostala ekipa novosadskog supa, pod hitno po skraćenom postupku…

Gost
Bik koji sedi
10.02.2021 10:04

Pod hitno skloniti sve kadrove mis Hrkalovic kao i one koji su postavljani od njenih kadrova.Da je bilo cudnih kadrovskih resenja reci ce vam svaki posteni policajac

Gost
Arman
10.02.2021 18:09

Ništa lepo sve okovati u lance pa u rudnik do smrti

Povezane vesti