Foto: UGZINS Ustupljene fotografije
Planirano je da prostor iznad podzemne garaže kod Banovine bude ozelenjen

Gradnja podzemne garaže kod Banovine počela je proletos, a nedavno je izbetonirana ploča, postavljena armatura, kao i oplata na pojedinim stubovima, pa se može očekivati da uskoro i ti delovi konstrukcije budu izbetonirani.

Garaža bi, kako je predviđeno, trebalo da bude završena do 17. septembra naredne godine, nakon čega je planirano parterno uređenje prostora između Skupštine AP Vojvodine i Gimnazije “Isidora Sekulić”. Garaža kod Banovine, površine gotovo 6.300 kvadratnih metara, imaće dve podzemne etaže, s oko 90 parkinga na svakom spratu, uključujući i mesta za vozila osoba s invaliditetom, kao i ona s punjačima za električna vozila.

Objekat će biti ukopan ispod zelene površine, a kako je ranije najavljeno, sva stabla biće sačuvana. Pristup objektu planiran je od Banovinskog prolaza i Ulice vladike Platona, iz pravca Žarka Zrenjanina.

Foto: UGZINS Ustupljene fotografije

U centru grada su, osim kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine, planirane još tri garaže, u Ulici Modene, čija je gradnja počela letos, te na Trgu republike i jedine nadzemne na uglu Šafarikove i Uspenske.

Planirano je da prostor iznad podzemne garaže kod Banovine bude ozelenjen i opremljen urbanim mobilijarom, a osmišljavanje parternog uređenja povereno je novosadskoj firmi “MHM-projekt”.

Pribavljanje tehničke dokumentacije koštaće Novi Sad gotovo 8,5 miliona dinara s PDV-om (8.484.000), s tim da će odabrani projektanti nacrte, projekte i procenu troškova morati da završe za 140 dana.

Projektom je obuhvaćen prostor površine 10.500 metara kvadratnih na uglu ulica Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića.

Dnevnik.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar
23/10/2022 16:48

Predivno.