Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SAD BOGATIJI ZA JOŠ JEDAN MURAL Umetnik pozvao ljude da maštaju, pronalaze inspiraciju u okruženju i budu svoji (FOTO)

Foto: dm drogerie markt

Novi Sad je postao bogatiji za novi mural koji se nalazi u Kosovskoj 18a. Posvećen čovekovoj unutrašnjoj lepoti, mural šalje poruku da treba da pronalazimo inspiraciju svuda oko nas otkrivajući šta je to što nas svakodnevno motiviše i pokreće na promene.

Kroz saradnju sa „street-art“ umetnikom Urošem Štrbojem, poznatim pod pseudonimom „Rosh Panonsky“, koji je i do sada oslikavajući zidove grada ulepšavao svojim sugrađanima stvarnost, drogerijski lanac „dm“ pozvao je ljude da maštaju, pronalaze inspiraciju u okruženju i budu svoji. Sa željom da na jedinstven način objedini kampanju posvećenu inspiraciji, „dm“ je ujedno pružio podršku svim heroinama našeg društva, kao i lokalnim „street-art“ pokretima.

– Godina u kojoj smo se posvetili aktivnostima koje slave umetnost, žensku snagu i unutrašnju lepotu, i osnažuju sve pojedince da inspiraciju pronađu u sebi, dobila je epilog u ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture, gradu poznatom po jedinstvenom identitetu i kulturnoj raznolikosti. U svim zemljama u kojima poslujemo imali smo priliku da na ovaj način podržimo i lokalne umetnike koji su, s druge strane, uneli nove boje u naše okruženje i podsetili nas da umetnost pronalazimo svuda i u svemu što nas okružuje – istakla je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija u kompaniji „dm“ Srbija i Severna Makedonija.

Mural u Novom Sadu nadovezuje se na podršku „dm-a“ izložbi „Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz VERBUND KOLEKCIJE, Beč“, održanoj u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u okviru programa „Heroine“ Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022.
Negujući interkulturalnost i bogatstvo različitosti, Novi Sad je postao grad koji je među prvima van Evropske unije proglašen za Evropsku prestonicu kulture i mesto koje vredi posetiti.

Izložba je, pored umetničkog značaja, imala cilj da afirmiše emancipaciju žena i pruži podršku u osnaživanju umetnica koje inspirišu jedinstvenom unutrašnjom lepotom i snagom duha.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti