Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SAD DOBIJA ULICU POSVEĆENU GORANU JOJIĆU, POLICAJCU POGINULOM NA KIM Evo u kom delu grada će ulica poneti njegovo ime (FOTO)

Foto: Ustupljena fotografija/Vikipedija/Ilustracija

Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta na održanoj sednici dana 12.10.2023. godine razmatrali su i prihvatili zahtev Drage Jojića i Policijske uprave Novi Sad za davanje naziva novoj ulici u Novom Sadu po Goranu Jojiću, poginulom pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Ustupljena fotografija

Goran Jojić rođen je 7. marta 1976. godine u Novom Sadu. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova. Zaposlio se u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije 20. juna 1995. godine.

Bio je policajac u Drugoj policijskoj stanici Sekretarijata unutrašnjih poslova u Novom Sadu, sa činom mlađi vodnik I klase. Poginuo je u borbi sa albanskim teroristima, 15. maja 1999. godine u selu Kraljani, a imao je nepune 23 godine. Odlikovan je Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena.

Bio je jedan od 12 policajaca iz Sekretarijata unutrašnjih poslova u Novom Sadu koji će zauvek ostati na dužnosti, stradajući u borbi za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Foto: Ustupljena fotografija

Porodica Gorana Jojića sa ponosom čuva sećanje na njega i mala je satisfakcija što će Goran dobiti svoju ulicu baš u kraju u kojem je potekao, baš na Avijaciji baš na Detelinari.

Na teren na Kosovu i Metohiji je odlazio 14 puta, a kolege se sa setom sećaju njegovih reči:

-Blago vama, vi imate kući ženu i decu, ja ne mogu da stignem ni devojku da nađem.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Iva
02.11.2023 08:22

Treba, svaka cast. Znala sam ga. Bio je uvek nasmejan, pozitivan, divan decko.

Gost
Izzy
02.11.2023 21:52

Nisam ga nazalost upoznala,al je bio brat mog prijatelja,kog sam iste te godine upoznala,ubrzo nakon pogibije njegove.Zasluzio je toliko,koliko je učinio za nasu zemlju.

Povezane vesti