Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SAD DOMAĆIN 3. CISM SVETSKOG VOJNOG PRVENSTVA U BASKETU 3X3: Od 17. do 21. juna okupiće se reprezentacije iz 20 država (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac prisustvovao je konferenciji za medije u Medija centru Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina” (SPENS-a) na kojoj je najavljeno održavanje 3. CISM (Conseil International du Sport Militaire) Svetskog vojnog prvenstva u basketu 3H3. Prema rečima organizatora, Delegaciji Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM ovo takmičenje u periodu od 17. do 21. juna 2024. godine u Novom Sadu okuplja vojne reprezentacije oružanih snaga iz 20 država članica Međunarodnog saveta za vojne sportove CISM sa četiri kontinenta.

– Novi Sad već ima zavidno iskustvo u organizovanju velikih događaja sa međunarodnim učešćem i pored toga što je bio Evropska prestonica kulture i Evropska omladinska prestonica, pokazao je da može da realizuje velike sportske događaje, te verujem da će i ovog puta biti dobar domaćin. Rekao bih da ono što nas posebno preporučuje jeste razvijena sportska infrastruktura i iskustvo u organizaciji sportskih takmičenja međunarodnog karaktera. U našem gradu je organizovan prvi Challenger 3×3 pod pokroviteljstvom FIBA 2019. godine, a prošle godine održan Ultra Challenger na kom su učestvovale brojne ekipe basketaša 3×3 iz celog sveta. Takođe, Novi Sad ima i najbolje basketaše na svetu, braću Stefana i Strahinju Stojačića. Grad Novi Sad je od početka uključen u logističku, tehničku i stručnu podršku u organizaciji i realizaciji ovog sportskog događaja i verujem da će biti dobar domaćin i da će svi poneti najlepše utiske iz našeg grada – rekao je Crnobarac i pozvao sve Novosađane da 19. juna i 20. juna dođu u Malu salu SPENS-a i pozdrave takmičare iz celog sveta i uživaju u pravom prazniku sporta u Novom Sadu.

Foto: Ustupljene fotografije

Pukovnik dr Negovan Ivanković, šef Delegacije Republike Srbije pri CISM-u, je istakao da je Republici Srbiji nakon jubileja dvedeset godina članstva u ovoj organizaciji ukazana čast da bude domaćin ovako prestižnog takmičenja i da to jasno govori da joj je odato priznanje na posvećenosti ciljevima i idealima koje CISM kao organizacija promoviše putem slogana „Prijateljstvo kroz sport”.

– Nakon jutarnje ceremonije otvaranja 19. juna, počinje takmičenje u okviru kojeg će biti odigrano 36 utakmica, u periodu od 15 do 21 časova. Takmičenje se nastavlja 20. juna eliminacionom fazom i borbom za najsvetlija odličja u terminu od 9 do 14 časova – dodao je pukovnik Ivanković.

General-major Oleg Botsman iz Oružanih snaga Ruske Federacije, član borda direktora Međunarodonog saveta za vojne sportove CISM-a koji je odao priznanje Republici Srbiji i njenim naporima u okviru mirnodopske politike što se, između ostalog, ogleda i u izuzetnoj organizaciji ovog takmičenja sa kojeg se šalje poruka mira i prijateljstva kao najvažijih tekovina ovog sportskog takmičenja oružanih snaga.

Foto: Ustupljene fotografije

Pukovnik Tom Bilers iz Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, tehnički delegat takmičenja i reprezent CISM-a je takođe iskoristio priliku da pohvali organizatore, ističući da smatra da objekat SPENS-a nudi izuzetne tehničke uslove za održavanje takmičenja na ovako visokom nivou. Takođe, naglasio je da ima veoma pozitivne utuske o gradu i gostoljubivosti domaćina, što, kako je rekao, svakako doprinosi uspešnoj organizaciji ovog takmičenja.

Tokom konferencije, organizatori su naveli je ulaz na sve utakmice besplatan, a da se takmičenje otvara nastupom reprezentacije Republike Srbije 19. juna od 15 časova.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага