Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SAD DOMAĆIN SVETSKOG VOJNOG PRVENSTVA U BASKETU 3 NA 3 – Evo koje države će Srpska Atina ugostiti (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac prisustvovao je radnom sastanku Organizacionog odbora „3. CISM Svetskog vojnog prvenstva u basketu 3×3″ održanom u Gradskoj kući koji je organizovala Delegacija Republike Srbije pri CISM, na čelu sa šefom delegacije pukovnikom dr Negovanom Ivankovićem.

Međunarodni savet za vojne sportove (Conseil International du Sport Militaire), poznat po svom akronimu – CISM, zvanična je međunarodna sportska asocijacija sačinjena od oružanih snaga zemalja članica čiji je glavni moto „Prijateljstvo kroz sport”. Ovogodišnje svetsko vojno prvenstvo u basketu 3×3 će biti održano u Novom Sadu od 17. do 21. juna 2024. godine uz učešće 19 država članica CISM (16 muških i 12 ženskih vojnih reprezentacija), dok je neposredna realizacija takmičarskog dela sportskog događaja predviđena za 19. i 20. jun 2024. godine, u JP SPC „Vojvodina”.

Foto: Grad Novi Sad

Radnom sastanku o ovogodišnjem takmičenju u basketu 3 na 3 prisustvovali su članovi Organizacionog odbora iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Košarkaških saveza Srbije i Vojvodine. Radnom sastanku su, pored zamenika gradonačelnika, iz Grada Novog Sada prisustvovali i članovi Organizacionog odbora, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, direktor Turističke organizacije Branislav Knežević, direktor JP SPC „Vojvodina” Miroslav Novaković.

Logistička, tehnička i stručna podrška organizaciji i realizaciji ovog sportskog događaja, koja je u nadležnosti Delegacije Republike Srbije pri CISM, kao nosioca aktivnosti ispred Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, biće pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Novog Sada, Košarkaškog saveza Vojvodine i Sportskog saveza Vojvodine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti