Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SAD: Gradovi i SKGO podržavaju Mesec roditeljstva

Projekat “Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu”, realizuje se kao deo programa “Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru” a koji zajedno sprovode UNICEF, Stalna konferencija gradova i opština Srbije (SKGO), konzorcijum institucija i organizacija koji čine: Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, Republički zavod za socijalnu zaštitu, Savez udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima kao i institut za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, uz finansijsku podršku fondacije LEGO.

Tokom juna UNICEF širom sveta obeležava Mesec roditeljstva, kako bi se istakla važnost uloge roditelja i staratelja u razvoju dece.

Grad Novi Sad je prepoznao značaj podrške roditeljstvu i deci u godinama ranog razvoja, te je formirao je Radno telo za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece uzrasta do šest godina u cilju unapređenja postojećih i definisanja novih mera javne politike u okviru projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu”. U projekat je uključeno još pet lokalnih samouprava i to: beogradska opština Palilula, kao i gradovi Kragujevac, Bor, Vranje i Novi Pazar. Pored predstavnika Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu u Novom Sadu angažovani su i predstavnici Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo”, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Dom zdravlja „Novi Sad” i Centar za socijalni rad Grada Novog Sada.

Grad Novi Sad će i kroz ovaj projekat nastaviti da jača sistem podrške roditeljima/starateljima u prvim godinama odrastanja deteta, kroz obezbeđivanje usluga podrške roditeljstvu i predstavljaće model dobre prakse drugim opštinama.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti