Претрага
Претрага
Close this search box.

Novi Sad: Peti most izranja iz Dunava, Bačka i Srem sve bliži (VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo

U toku su intenzivni radovi na petom novosadskom mostu na Dunavu, koji će spojiti obale Srema i Bačke.

Kako teku radovi, možete pogledati u videu našeg portala ispod:

Ovaj most je drugi po veličini objekat, na trasi Fruškogorskog koridora, nakon tunela Iriški venac. Fruškogorski koridor je brza saobraćajnica sa ukupno četiri kolovozne trake (po dve u jednom smeru) koji će spojiti Novi Sad i Rumu. Trasa se dalje nastavlja ka Šabcu i Loznici, a preko ove saobraćajnice, Novi Sad će biti spojen i sa autoputem E-70 Beograd-Zagreb.

Ukupna dužina Fruškogorskog koridora ja 47,7 kilometara.

Foto: Vojvodina uživo

Peti most na Dunavu, biće dugačak 1766 metra i povezaće Petrovaradin sa autoputem E-75. Ovaj most imaće i tranzitnu ulogu za teretni saobraćaj, tako da kamioni koji su u tranzitu, više neće prolaziti kroz Petrovaradin i Novi Sad.

Glavni izvođač radova je kineska kompanija “China Road and Bridge Corporation” (CRBC). Most kao i ceo projekat Fruškogorskog koridora, finansira se iz kredita kineske banke za razvoj.

Nakon izgradnje, novi tranzitni most biće najbrža veza između autoputeva E70 i E75, koji će rasteretiti saobraćaj kroz najveći grad u Vojvodini.

vojvodinauživo.rs

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Miloš Marjanović
04.04.2024 20:04

Kaže se Šapcu…

Gost
Goran
05.04.2024 11:10

Šabcu je izvorno, a po austrougarskoj reformi ti si u pravu!

Gost
Milan
05.04.2024 01:24

Bačku Palanku ko j.. Načekajte se još malo, kad ste mogli vekovima unazad, šta sad…

Last edited 19 Dana Ranije by Milan
Gost
Gru
05.04.2024 02:27

A beograd 2

Gost
Mile
05.04.2024 08:11

“Bačka i Srem sve bliži”?! Odavno su Bačka i Srem premošteni mostovima na adekvatnim lokacijama! Ovaj je trebao biti kod Futoga, Begeča, Čelareva, da ljudi iz Neština i drugih mesta ne moraju preko Hrvatske u Srbiju! Šta ćeš, političarska posla, i inaćenhe ne istomišljenicima!

Gost
Jelena
05.04.2024 15:34

Moj jedini komentar je, SRAMOTA!!! Zasto se prvo ne izgradi most koji ce spoiti Nestin i Vizic sa B. Palankom da nas narod, koji iz tih sela, radi ili se skoluje u B.Palanci, ne mora da prelazi preko tudje drzave…PETI MOST U NS???

Gost
Драгче
05.04.2024 22:59

Нови Сад гради пети мост! А Београд само тапка у месту. Још увек није закопан ни један ашов ни код једног гвозденог моста на Сави. Ни стари савски мост, ни стари желрзнички мост. Срамота. Ој лагарија, ој лагарја, ој лагарија, не волим те ја!

Povezane vesti