Foto: nsuzvio.rs
U srcu Novg Sada na Trgu slobode 3. i 4. juna, po drugi put održaće se “Ultra Challanger 3×3“ u basketu 3×3  na kojem će snage na terenu odmeriti 16 najboljih ekipa iz Srbije, Amerike, Holandije, Litvanije, Letonije, Nemačke, Austrije i Kine. Ovaj turnir ima status „FIBA challanger turninra“ i na njemu učestvuju neki od najvećih imena ovog olimpijskog sporta.

Na trgu će biti podignuti adekvatni tereni sa tribinama koji će moći da prime 1300 gledalaca. Publika koja ne bude našla mesto na tribinama imaće prilku da utakmice prate putem velikih ekrana koji će biti postavljeni nadomak terena, a oni koji ne budu u prilici da posete Novi Sad imaće priliku da prate događaj putem video kanala, najavljeno je na konferenciji za medije koja je održana danas u Novom Sadu.

Pokrovitelji turnira su Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad uz podršku Košarkaškog saveza Srbije (KSS) i Košarkaškog saveza Vojvodine (KKV).

Foto: nsuzvio.rs

-Ovaj događaj je značajan za grad Novi Sad i drugi put je u našoj organizaciji. Mi smo grad 3×3 basketa, a pokazatelj toga su momci koji su standardni u reprezentaciji Srbije i koji su nas predsatvljali na olimpijadi – rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omaldinu i dodao da svaki deo grada ima neko statište gde se okupljaju momci i igraju basket i to predstavlja ličnu kartu grada.

Učešćem na ovom turniru ekipe stiču uslov da se bore na prestižnom masters turniru koji će biti održan u Lozani u avgustu 2022. godine.

– Grad Novi Sad nastoji da bude dostojan domaćin i da pomogne savezu i organizatorima da kao i prošli put bude pravi reprezent omladinske prestonice i evropske prestonice kulture – rekao je Cvjetićanin.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Zlatko Bopić je podzravio sve prisutne u ime KSS i KKV i zahvalio se organizatorima na pozivu. On je istako da su kao savez izuzetno počastvovani što se ovakav turnir organizuje u Srbiji, s obzirom da je ovaj događaj po jačini i kvalitetu mastera najjači turnir koji FIBA dodeljuje.

-Košarkaški savez Srbije sa svim regionalnim savezima pridaje veliku pažnju 3×3 basketu i kroz naša takmičenja i aktivnsoti reprezentacije kao i rezulatete koji košarkaški savez ima sigurno mnogo znači što je ovaj turnir u Novom Sadu, a i naši najbolji basketaši dolaze iz Novog Sada – rekao je Bopić.

Foto: nsuzvio.rs

Srbija je od nedavno dobila i slektora za žensku 3×3 reprezentaciju koja će se upravo ovde u Novom Sadu spremati za svoje aktivnsoti koje ih očekuju u narednom periodu.

Jedan od organizatora i basketaš  kluna “Ub 3×3” Marko Branković, izrazio je veliku zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omaldinu i Gradu Novom Sadu, kao i KKS i KKV za održavanje ovog turnira.

-Nama kao timu je pripala čast i privilegija da organizujemo ovakav prestižan turnir i pozivamo publiku da dođu u što većem broju jer će biti zagarantovano dobra zabava i odličan basket, a mi se nadamo pobedi – nagalsio je Branković.

Organizatori su pozvali sve posetioce iz Vojvodine i Srbije kao i iz celog sveta da prisustvuju turniru.

Novi Sad kao Evropska prestonica kulture dočekaće sve ljubitelje basketa u srcu grada, jer je kultura fer pleja i zdravog stila života podjednako važna kao i takmičarski duh koji Novosađani neguju.

Srbiju će na “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER” turniru predstavljati Ub 3×3 i Liman 3×3.

Ognjen Medić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments