Претрага
Претрага
Close this search box.

Novi Sad predaje titulu Evropske prestonice kulture

Foto: EPK/V.Velickovic

Gradovi Novi Sad iz Srbije, Eš-sur-Alzet iz Luksemburga i Kaunas iz Litvanije zvanično će 9. januara predati titule evropskih prestonica kulture (EPK) za 2023. godinu gradovima Elefsini u Grčkoj, Temišvaru u Rumuniji i Vesprem-Balatonu u Madjarskoj na svečanosti u Atini, u Grčkoj, saopštila je danas Fondacija Novi Sad – EPK.

“Prva zvanična ceremonija primopredaje titule EPK biće održana na mestu od izuzetne simboličke važnosti – u prvoj evropskoj prestonici kulture, Atini, gde je glumica i nekadašna grčka ministarka kulture, Melina Merkuri, zajedno sa francuskim ministrom kulture Džekom Langom, pokrenula evropsko priznanje koje za osnovni cilj ima stavljanje kulture u sam centar društvenog razvoja i posmatranje kulture kao ključa za privredni razvoj društva utemeljenog na znanju, inovativnosti i kreativnosti”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je projekat EPK jedinstven jer u prvi plan stavlja složenost različitih evropskih kulturnih obrazaca, sa ciljem da komunikacijom različitih kultura ujedini ljude, gradove i zemlje i doprinese održivom jačanju evropske ideje.

Beta

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Radomir
30.12.2022 21:25

U gradu kulture Centar za Socijalni rad imao direktorku Dobrilu Čačiju.. izbačena iz Centra zbog poštenja, još joj zabranjeno da uđe u zgradu. Saradnice koje su zajedno sa njom radile ostale iako su supruge npr Borisava Istijanovića osobe kojoj je suđeno šverc 800kg droge na putu iz Meksika slučaj Funštajn .. toliko o Gradu Kulture i radu na deci. Užas živi.

Povezane vesti

Претрага