Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SAD SE GRADI: JOŠ JEDNA ULICA NA LIMANU 2 DOBIJA NOVU KANALIZACIONU MREŽU (FOTO/VIDEO)

radovi na limanu
Foto: gradskeinfo.rs

Radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže na Limanu 2, u okviru projekta „Čista Srbija“ trenutno se odvijaju u Ulici Boška Buhe.

Zbog toga će u okviru ove ulice doći do privremene izmene režima saobraćaja na blokovskoj saobraćajnici i parkiralištu, koje neće biti dostupno za automobile dok traju radovi.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, povećaju opreznost i poštuju saobraćajnu signalizaciju u zoni izvođenja radova.

Alternativni pravci su ulice: Dr Ivana Ribara, Narodnog fronta, Blagoja Parovića, Fruškogorska, Bulevar oslobođenja, Milice Stojadinović Srpkinje i Bulevar cara Lazara.

Projekat „Čista Srbija“ predstavlja nacionalni projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture za čije je sprovođenje nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i koji se finansira u celosti iz sredstava budžeta Republike Srbije, a koji je koncipiran na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom životne sredine.

Ovim projektom predviđa se kompletna rekonstrukcija cevovoda, tj. cevi, šahtova, priključaka, slivnika i svih ostalih delova mreže. Imajući u vidu da su delovi sistema gradske kanalizacije Limana izgrađeni polovinom dvadesetog veka, pa s obzirom na dotrajalost, podložni su čestim havarijama.

Posledica navedenih havarija su česta zagušenja u oticanju otpadnih voda, mogućnost isticanja otpadne vode u okolno tlo, pojave propadanja uličnog partera i havarije druge infrastrukture koja je u neposrednoj blizini.

Jedina mera za prevenciju ovih pojava je obnavljanje odnosno rekonstrukcija kompletnog kanalizacionog sistema koji to zahteva po listi prioriteta na osnovu dotrajalosti i intenziteta pojave havarija. Na ovaj način planski se obezbeđuje pravilno funkcionisanje sistema sakupljanja i odvođenja otpadnih i atmosferskih voda.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti