Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SAD SE GRADI: POLAŽU SE NOVI KILOMETRI KANALIZACIONIH CEVI NA LIMANU 2

Foto: Gradske info
Radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže na Limanu 2, u okviru projekta „Čista Srbija“ nastavljeni su u Ulici Blagoja Parovića.

Izgradnja kanalizacione mreže predstavlja još jedan dokaz da je ulaganje u razvoj komunalne infrastrukture jedan od glavnih prioriteta Grada Novog Sada, sa akcentom na to da se reši problem otpadnih voda.

Ranije su u ovom delu grada u okviru istog projekta završeni radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulicama Milice Stojadinović Srpkinje, Ravaničkoj, Resavskoj, Dr Ivana Ribara, Boška Buhe i Dragiše Brašovana.

Alternativni putni pravci dok traju radovi su ulice: Bulevar cara Lazara, Dr Ivana Ribara, Boška Buhe, Milice Stojadinović Srpkinje i Narodnog fronta.

Projekat „Čista Srbija“ predstavlja nacionalni projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture za čije je sprovođenje nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i koji se finansira u celosti iz sredstava budžeta Republike Srbije, a koji je koncipiran na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom životne sredine.

Grad Novi Sad našao se među 14 lokalnih samouprava koje su obuhvaćene prvom fazom programa „Čista Srbija“, a reč je o najvećem pojedinačnom projektu ulaganja u komunalnu infrastrukturu u istoriji grada.

Osim na Limanu 2, radovi u okviru programa „Čista Srbija“ se na teritoriji opštine Novi Sad odvijaju ili su planirani i u prigradskim naseljima Kisač, Rumenka, Čenej i Petrovaradin.

gradskeinfo

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Zamena
03.04.2024 19:47

Po tekstu bi se moglo zakljuciti da su dosad na Limanu I i II svi imali septicke. Dakle zamena kanalizacione infrastrukture. To nije gradjenje grada to je održavanje

Gost
Proleće
04.04.2024 08:39

Ispred Filozofskog fakulteta već duže vreme nije urađen put i trotoar, sve to posle zamene kanalizacionih cevi. Zamena cevi je urađena besprekorno brzo, ali je problem sa asfaltiranjem. Šta se dešava?

Povezane vesti