Novi Sad se gradi: Rekonstrukcija Preradovićeve ulice u Petrovaradinu (FOTO/VIDEO)

Foto: Gradske info

U okviru rehabilitacije državnog puta IIA reda oznake 100, počeli su radovi u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, pa će deo ove ulice biti zatvoren za saobraćaj u periodu od 11. septembra do 11. novembra ove godine.

Pomenutim građevinskim radovima obuhvaćen je most preko Rokovog potoka, koji će u potpunosti biti rekonstruisan, zbog čega je došlo do izmene režima saobraćaja.

Saobraćaj se iz pravca Novog Sada preusmerava na ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima.

Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u ulicu Račkog.

Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije.
Takođe, za vreme trajanja izmene režima saobraćaja, JGSP „Novi Sad” će izmestiti trase autobuskih linija i to na brojevima 3, 9, 60, 61, 62 i 63.

Linije 3 i 9, smer iz Novog Sada, autobusi će od raskrsnice ulica Preradovićeve i Račkog saobraćati desno u Ulicu Račkog, sve do raskrsnice sa ulicom Vuka Isakoviča, na kojoj skreću levo, pa desno u Preradovićevu ulicu i saobraćaju do okretnice linija 3 i 9.

U suprornom smeru, odnosno iz Petrovaradina, autobusi od okretnice idu pravo Krajiškom ulicom do raskrsnice sa Bukovačkim putem, na kojoj skreću desno, zatim desno u Ulicu Račkog, pravo do raskrsnice ulica Preradovićeve i Račkog, na kojoj nastavljaju Preradovićevom ulicom i idu svojom redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase, linije koriste sva stajališta drugih linija.

Linije 60, 61, 62, 63, smer iz Novog Sada, od raskrsnice Preradovićeve sa Ulicom Račkog saobraćaju desno i idu ulicama kojima idu i brojevi 3 i 9, s tim što pri ponovnom priključenju na Preradovićevu ulicu nastavljaju svojom redovnom trasom ka Sremskim Karlovcima. Na izmenjenom delu trase, linije koriste sva stajališta drugih linija.

U suprotnom smeru, ka Novom Sadu, autobusi kod okretnice linija 3 i 9 skreću levo pre okretnice i saobraćaju svim navedenim ulicama koje idu i 3 i 9 ka gradu, te kad stignu do Preradovićeve ulice, nastavljaju svojom redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase, linije koriste sva stajališta drugih linija.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da naročito povećaju opreznost i poštuju saobraćajnu signalizaciju u zoni izvođenja radova.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti