Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SAD SPREMAN ZA VISOKE TEMPERATURE: Postavljene cisterne sa pijaćom vodom kao i dve javne česme

Foto: mojnovisad.com

Grad Novi Sad je spreman za najavljene visoke temperature – na dve lokacije postavljene su cisterne sa pijaćom vodom, a javne česme na više lokacija u gradu su u ispravnom su stanju, a sve nadležne službe su u stanju pripravnosti.

Upravo zbog tako visokih najavljenih temperatura, koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naložio je komunalnim preduzećima, gradskim upravama da učine sve što je nephodno da bi se adekvatno reagovalo u takvoj situaciji.

Đurić je istakao da je Grad Novi Sad u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

“Apelujemo na građane da se pridržavaju propisa kojima se zabranjuje upotreba vatre, da bismo sprečili pojavu požara na otvorenom i da poštuju savete stručnjaka kako bi lakše podneli toplotni talas”, rekao je Đurić.

JKP “Vodovod i kanalizacija” je postavila cisterne sa pijaćom vodom na dve lokacije u gradu, a to su centar grada – na Trgu slobode, dve cisterne kod Futoške pijace – na uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice. U slučaju potrebe, JKP ” Vodovod i kanalizacija” će postaviti još jednu cisternu na neku od najfrekventnijih gradskih lokacija.

Pored cisterni, prema navodima JKP “Vodovod i kanalizacija” Novosađani mogu da se osveže na javnim česmama, na više frekventnih lokacija širom Grada. Takođe, postavljene su česme i na hidrantima u samom centru, u zoni šetališta. Pored šetališne zone, postoje i javne česme na sledećim lokacijama: Braće Mogin BB (ispred Pošte), Bulevar Jaše Tomića 1 (Ugao sa Bulevarom oslobođenja iza trafike), Partizanska 2 (Čenej), Dunavski park, Limanski park (kod Skejt parka), Narodnog fronta BB (Limanski park), Novosadskog sajma BB (kod prodavnice „Novkabel”), Šangaj (Ulica VI BB), SPENS, Sunčani kej (Dom vojske), Sunčani kej 4, Sunčani kej 27, Petrovaradinska tvrđava (ispred Akademije).

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas upozorenje za područje Srbije na visoke temperature. Tokom druge dekade jula u Srbiji se očekuje veoma toplo vreme. Danas je maksimalna temperatura do 36 °C, dok će u sredu i četvrtak (12 – 13. jul) biti još toplije, lokalno i do 40 °C. Temperatura će u petak (14. jul) biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 8 stepeni), a od subote ponovo toplije, pa se od nedelje (16. jul) očekuje povratak maksimalnih temperatura od 35 do 40 °C. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °C.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Zis
11.07.2023 23:22

A cisterna kod fakulteta nista…studenti polazu ispite tu je jako frekventno trebala bi cisterna

Povezane vesti

Претрага