Foto: facebook.com/Grad-po-meri-Novosađana
Zahvaljujući projektu „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, na teritoriji Grada biće postavljeni elementi vizuelnih komunikacija koji će doprineti jačanju svesti o Novom Sadu kao gradu kulture. 

Kako je istaknuto iz Gradske uprave, stvaranje novog vizuelnog doživljaja Novog Sada obezbediće informativne table, posebno obeleženi pešački prelazi, table dobrodošlice, plan grada Novog Sada – city map, putokazi, nove table sa nazivima ulica, informativne table za hotele, slova “Novi Sad”, kao i Trg jarbola, javni časovnici, ljuljaške savremenog dizajna, paviljoni i ramovi za kadriranje grada.

Zahvaljujući informativnom, edukativnom i kreativnom dizajnu planiranih vizuelnih elemenata, Novi Sad se izdvaja u odnosu na ostale gradove, na taj način opravdava titulu koju je poneo i postaje poželjna destinacija za turiste.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Stanka
06/11/2021 18:13

Lepo, grad kulture u kulturi, saobracaju, u informisanju gradjana, turista,…a kad ce kultura u odrzavanju higijene grada? Najvecu divlju deponiju i nehigijensko naselje u Novom Sadu, koje se nalazi u ul.Branislava Borote na Novom naselju, odgovorni ne resavaju iako znaju za dugogodisnji problem. Smece se raspada i smrad se siri ulicom a tokom leta su muve kao bumbari! Zasto se ne ciste slivnici od nakupljenog lisca da ne bi bilo poplava po ulicama posle kise, zasto se ne odrzavaju ivicnjaci i trotoari od zarasle trave, zasto se dozvoljava lepljenje reklama na semaforima i banderama, zasto se lomi trotoar dok se… Učitaj još »