Foto: MUP

Novosadska policija je u akciji ’’Aurora’’ uhapsila osam osoba, koji se terete za različita krivična dela- otmica, krujumčarenje ljudi, nedozvoljena proizvodnja i prodaja droge i napad na službeno lice tokom vršenja dužnosti. Prilikom pretresa stanova osumnjčenih pronađena je manja količina droge, novac, vaga za precizno merenje, mobilni telefoni…

Otmica na Telepu

Zbog osnovane sumnje da su počinili otmicu, novosadska policija uhapsila je S.V. (1997) i N.Đ. (1999).

Sumnja se da su S.V. i N.Đ. oštećenog, koji je stajao na autobuskoj stanici, ubacili u automobil i odvezli ga u jednu kuću u naselju Telep, gde su ga fizički maltretirali i naneli mu posekotine nožem.

Prilikom pretresa stana osumnjičenih, policija je pronašla garderobu koju su nosili prilikom izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

Krijumčarili migrante iz Pakistana

Novosadska policija  uhapsila je S. P. (1962) i V. V. M. (1983), zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je osumnjičene zaustavila u vozilima na području mesta Vajska u kojima je zatečeno šest ilegalnih migranata državljana Pakistana.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu privedeni su tužiocu.

Trojica uhapšena zbog proizvodnje i prodaje droge

Policija u Novom Sadu uhapsila  je  M.L. (1971), zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod osumnjičenog M.L. (1971), policija je prilikom pretresa stana pronašla i zaplenila dva paketića sa oko 100 grama heroina, 31.400 dinara, sedam tableta “buprenorfina” i mobilni telefon.

Osumnjičenom je po nalogu sudije za prethodni postupak određen pritvor do 30 dana.

Za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga osumnjičeni su i B.D. (1985) i Đ.D. (1990). U pretresu stana zaplenjena je manja količina marihuane, digitalna vagica za precizno merenje i dva mobilna telefona.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

Napao policajca

Policija u Novom Sadu uhapsila je Z. Z. (1980), osumjničenog da je napao službeno lice prilikom vršenja dužnosti.

On je, kako se sumnja, vređao policijske službenike, a potom je jednog gurnuo. Policajac je zadobio lake telesne povrede.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

VIDEO: Pogledajte kako je izlgedala akcija ”Aurora” širom Srbije

autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dex
24/03/2018 05:24

Policija je prilikom pretresa stana pronasla mobilni telefon