Foto: Novo kulturno naselje

Udruženje “Novo kulturno naselje“ predstavlja naš grad i ovdašnji tok Dunava na projektu “DANUrB+“, podržanog od strane “Interreg Danube Transnational Programme-a“, a u cilju podsticanja efikasnije upotrebe kulturnog nasleđa i resursa perifernih i pograničnih oblasti reke Dunav.

U narednih 30 meseci, projekat će stvoriti nove mogućnosti i aktivirati nedovoljno iskorišćene potencijale kulturnog nasleđa ovih oblasti kako bi osnažio kulturološki identitet Dunava.

Kroz različite projektne aktivnosti, razvitak “Dunavskog brenda“ u gradovima otvoriće nove načine praćenja razvoja turizma i njegovog potencijala kroz već postojeće Kulturne rute. Dodatne vrednosti kulturnog identiteta Dunava kroz projekat “DANUrB+“ ostvariće se kroz brojne događaje poput dokumentarnog filma, “Dana Dunava“, različitih publikacija, uključujući Atlas DANUrB+ gradova.

Partneri iz šest evropskih zemalja radiće zajedno na promociji održivog razvoja kulturnog nasleđa, nadovezujući se na rad “DANUrB“ projekta koji je sproveden u periodu od 2017. do 2019. godine.

“DANUrB+“ mreža sastoji se od 17 ERDF (European Regional Development Fund) i 2 IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) konzorcijumska partnera i 23 strateška partnera iz 6 zemalja, koji predvodi Tehnološko-ekonomski Univerzitet u Budimpešti.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments