Novo naselje dobija modernu uličnu rasvetu

       
Aleksandar Milutinović

Deo Novog naselja trebalo bi da do kraja ove godine ili početkom sledeće dobije novu uličnu rasvetu, budući da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala javnu nabavku za izgradnju javnog osvetljenja bloka ograničenog Futoškim putem i bulevarima Kneza Miloša, Slobodana Jovanovića i Jovana Dučić.

Pošto će 25 dana od otvaranja ponuda 20. septembra, biti doneta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka, radovi bi mogli da počnu krajem oktobra. Firma koja dobije posao imaće najviše 90 dana da nabavi i montira rasvetu, a za obavljeni posao moraće da da garantni rok od najmanje dve godine.

U pitanju su ulice kojima se kreću motorna vozila pa je i LED osvetljenje projektovano u skladu tim. Kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi, u ulicama Stevana Momčilovića i Antona Urbana montiraće se rasveta na parking-prostorima i na deonicima saobraćajnica dužine po pet metara.

U Stevana Čalenića radiće se osvetljenje na delu dužine pet metara, kao i na parkingu, dok će se u Ulici Anđe Ranković postavljati rasveta na delu saobraćajnice dužine šest metara. U Stevana Momčilovića predviđena je 21 svetiljka, u Antona Urbana su planirane tri, u Anđe Ranković četiri, a u Stevana Čalenića tri svetiljke. Budući da na delu projektovane trase u Anđe Ranković dolazi do preklapanja novoprojektovane trase javne rasvete s vodovodnim instalacijama, instalacije vodovoda će biti premeštene na pola metra od kabla javne rasvete.

Rok za podnošenje ponuda je 20. septembar, a posao će dobiti firma s najboljom, odnosno najnižom ponudom.

Autor: Dnevnik.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
НС цео ЛЕД
06/09/2018 14:50

Да су надлежни паметни, па да постепено замене сву расвету у граду са ЛЕД, боље сија, мање троши а и естетски је лепше. Поготово на улазима у град. Такође и у Народног фронта доста постојеће расвете не ради, а конкретно на паркингу испред Балзакове 37 је ноћу мркли мрак јер је расвета слаба и лоше постављена…

Mićko
11/10/2018 11:47

Ostavite nas u mraku, mi već imamo našeg svetlonošu =]