Novo naselje dobija modernu uličnu rasvetu

       
Aleksandar Milutinović

Deo Novog naselja trebalo bi da do kraja ove godine ili početkom sledeće dobije novu uličnu rasvetu, budući da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala javnu nabavku za izgradnju javnog osvetljenja bloka ograničenog Futoškim putem i bulevarima Kneza Miloša, Slobodana Jovanovića i Jovana Dučić.

Pošto će 25 dana od otvaranja ponuda 20. septembra, biti doneta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka, radovi bi mogli da počnu krajem oktobra. Firma koja dobije posao imaće najviše 90 dana da nabavi i montira rasvetu, a za obavljeni posao moraće da da garantni rok od najmanje dve godine.

U pitanju su ulice kojima se kreću motorna vozila pa je i LED osvetljenje projektovano u skladu tim. Kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi, u ulicama Stevana Momčilovića i Antona Urbana montiraće se rasveta na parking-prostorima i na deonicima saobraćajnica dužine po pet metara.

U Stevana Čalenića radiće se osvetljenje na delu dužine pet metara, kao i na parkingu, dok će se u Ulici Anđe Ranković postavljati rasveta na delu saobraćajnice dužine šest metara. U Stevana Momčilovića predviđena je 21 svetiljka, u Antona Urbana su planirane tri, u Anđe Ranković četiri, a u Stevana Čalenića tri svetiljke. Budući da na delu projektovane trase u Anđe Ranković dolazi do preklapanja novoprojektovane trase javne rasvete s vodovodnim instalacijama, instalacije vodovoda će biti premeštene na pola metra od kabla javne rasvete.

Rok za podnošenje ponuda je 20. septembar, a posao će dobiti firma s najboljom, odnosno najnižom ponudom.

Autor: Dnevnik.rs

2
Komentari:

2 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
NS ceo LED

Da su nadležni pametni, pa da postepeno zamene svu rasvetu u gradu sa LED, bolje sija, manje troši a i estetski je lepše. Pogotovo na ulazima u grad. Takođe i u Narodnog fronta dosta postojeće rasvete ne radi, a konkretno na parkingu ispred Balzakove 37 je noću mrkli mrak jer je rasveta slaba i loše postavljena…

Mićko

Ostavite nas u mraku, mi već imamo našeg svetlonošu =]