Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađani, pred sam kraj oktobra u Srpskom narodnom pozorištu: Marionetska predstava „Romeo i Julija” uz pratnju Orkestra

Foto: Ustupljene fotografije

Muzičko remek-delo inspirisano vanvremenskom pričom, predstava za sve generacije  – „Romeo i Julija” Sergeja Prokofjeva, čuvene španske lutkarske trupe Per Poc biće izvedena 25. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu, u okviru Nomusa.

Ovu maštovitu lutkarsku predstavu kompanije Per Poc pratiće uživo Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Kojića, dok će se u ulozi naratora naći glumac Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović.

Predstave Per Pok trupe su izvođene na čuvenim pozornicama poput Velikog teatra „Liceo“ u Barseloni, Kraljevkog operskog pozorištu u Madridu, bečkog Koncerthausa, Auditorijuma „Maison“ Radio Pariza, Berlinskog radija, Teatra „Verdi“ u Firenci, Nacionalnog muzčkog teatra u Moskvi, Nacionalnog teetra u Pernu, Velikog teatra u Bogoti, Kairske opere, Palate katalonske muzike u Barseloni, Koncertnog holu Tajpeja, ali i na Internacionalnom muzičkom festivalu u dvorcu Peralada u Heroni, i drugim mestima. Trupa Per Poc je radila s preko 40 orkestara ranga simfonijskih ansambala Radio Fransa, Radio Berlina i Beča, Nacionalnog orkestra Lila, simfonijskih orkestara Toskane, Asturije, Tajpeja, Tenerifa, Bilbaoa, Nacionalnog simfonijskog orkestra Paname, te vodećih orkestara Galicije, Malage, Bogote i Karakasa.

Lutkarska trupa Per Poc iz Španije, osnovana je 1989. godine s idejom i željom da popularizuje i razvija marionetski teatar. Od samih početaka sarađuje na brojnim projektima, koji podrazumevaju ukrštanje s drugim umetnostima – likovnim i audiovizuelnim, filmom i muzikom. Do sada je Per Poc u svojoj produkciji uradio zanimljive projekte inspirisane remek-delima umetničke muzike, poput „Krčka Orašćića” Petra Iljiča Čajkovskog, „Peće i Vuka“ Sergeja Prkofjeva, „Sna letnje noći“ Feliksa Mendelsona, „Petruške“ i „Priče o vojniku“ Igora Stravisnkog. Na Nomusu će se prvi put predstaviti takođe jednim neprolaznim delom – „Romeo i Julija“ Sergeja Prokofjeva.

Svi zainteresovani ulaznice mogu pronaći na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti