Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađani, šta ako izgubite ličnu kartu? Uputstvo kako da najbrže rešite problem

Ukoliko primetite da Vam je nestala lična karta, prva stvar koju morate da uradite, prema Zakonu o ličnoj karti, jeste da odmah i bez odlaganja odjavite ovaj dokument. U nastavku pročitajte detaljno uputstvo kako da najbrže preskočite dosadne procedure i izbegnete čekanja u redu.

Sigurno su vam poznati beskonačno dugi redovi ispred PU na Bulevaru oslobođenja 143 (pored mosta), pogotovo kada je u toku sezona putovanja.

Ukoliko vam se nezgoda sa ličnom kartom dogodi baš tada, kako biste izbegli sate i sate čekanja u redu za podnošenje zahteva za novi dokument (lična i pasoš se prave na istom šalteru – otuda gužva), najlakše bi bilo da unapred isplanirate svoj odlazak u policijsku stanicu i zakažete termin.

Zakazivanje termina moguće je u PU na adresama: Bulevar kralja Petra I, Sremskoj i na Bulevaru oslobođenja 143.

Ukoliko u toku radnih dana nemate vremena da se bavite izradom novih isprava, u PU na Bulevaru oslobođenja 143 moguće je zakazati termin jedino i isključivo subotom.

Na adresi Bulevar Kralja Petra i u Sremskoj za ovu uslugu osposobljena su tri šaltera zbog čega proces izrade ide veoma brzo i bez čekanja. Najmanje gužve trenutno ima u PU u Sremskoj ulici.

Ako se ubrajate u one Novosađane koji imaju naviku da nove isprave izrađuju isključivo u PU na Bulevaru kralja Petra I, vaš termin takođe možete zakazati preko eUprave.

Ukoliko želite da zakažete svoj termin za izradu nove lične karte u PU u Sremskoj ulici, zakazivanje je moguće putem sledećeg linka.

Kako se to radi?

Potrebno je da odete u PU na adresi Bulevar kralja Petra I, Sremska, Bulevar oslobođenja 143 ili bilo koju PU koja je predodređena vašem mestu stanovanja gde će nakon izvršene uplate vašu staru ličnu kartu proglasiti nevažećom.

Foto: PrtSc/euprava.gov.rs

Ipak, ova procedura je danas mnogo lakša nego što je to ranije bio slučaj.

Ranije ste morali da odlazite do MUP-a, tamo na oglasnoj tabli dobijete informacije o tome kako treba da popunite uplatnicu i koliko novca je potrebno da izdvojite da biste odjavili dokument, te idete do prve pošte i izvršite uplatu.

Danas, zbog postojanja portala eUprava ceo proces teče mnogo jednostavnije.

Kada se logujete na ovu platformu, na osnovu usluge koja vam treba i vaših ličnih podataka koje ste uneli, dobićete tačan izgled popunjene uplatnice sa iznosom usluge koju treba da uplatite pre nego što dođete na šalter.

Kada se vaša stara lična karta proglasi nevažećom ulazite u proces dobijanja nove lične karte (za to će vam trebati još jedna popunjena uplatnica) koju ćete dobiti ’’na gotovo’’ popunjavanjem traženih podataka preko sledećeg linka.

Zahtev za izdavanje biometrijske lične karte podnosite lično u policijskoj stanici po mestu prijavljenog boravišta, uz popunjenu uplatnicu i neki drugi dokument koji će potvrditi vaš identitet (pasoš ili lična karta).

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
11.09.2023 18:02

Gadna stvar, tako je bati naseg presednika neko ukrao licnu kartu, registrovao firmu na njegovo ime i uplacivao zaradu i doprinose, mislim samo kazem… 🙂

Last edited 10 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti