Foto: facebook.com/Grad-po-meri-Novosađan

U narednom periodu obale Dunava povezaće tri nova mosta na teritoriji Grada Novog Sada, koji će obezbediti sigurna kretanja i uticati na ekonomičnost saobraćaja.

Most preko Ribarskog ostrva koji će spojiti Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu, zajedno sa navoznim rampama sa bačke strane, biće dugačak 2,4 kilometra i širok oko 37 metara.
Foto: facebook.com/Grad-po-meri-Novosađana
Na delu od Ribarskog ostrva do Sremske Kamenice imaće po dve kolovozne trake u oba smera, obostrane pešačke i biciklističke staze, dok će od Ribarca do uklapanja u Bulevar Evope imati po tri saobraćajne trake.
Ova značajna investicija vredna je 175,5 miliona evra.
Na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, koji već 8 decenija strpljivo čekaju novu konstrukciju, biće izgrađen pešačko-biciklistički most.
Foto: facebook.com/Grad-po-meri-Novosađana
Za izgradnju mosta sa pristupnim saobraćajnim površinama i rekonstrukcijom postojećeg tunela sa liftovima do gornjeg platoa Petrovaradinske tvrđave izdvojeno je oko 1,4 milijarde dinara, a investiciju će zajednički finansirati Grad Novi Sad i AP Vojvodina.
Novi most ni na koji način neće narušiti vizure vrednog spomenika kulture i arheološkog blaga – Petrovaradinske tvrđave.

Na trasi Fruškogorskog koridora prema Kaću, nedaleko od crkve na Tekijama, biće izgrađen most preko Dunava čija dužina iznosi 1,4 km

Fruškogorski koridor povezaće Novi Sad, Irig i Rumu, a izmestiće prolazak teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, pa je njegov značaj, pored evidentnog saobraćajnog, i ekološkog karaktera.
Foto: facebook.com/Grad-po-meri-Novosađana
 Sem novoplaniranih mostova preko Dunava, biće izgađen i novi SentandrejskI most na putu preko kanala DTD
Takozvani „most blizanac“, koji se trenutno projektuje, predviđen je neposredno uz postojeći, a njegovom izgradnjom povećaće se ukupan broj saobraćajnih traka i omogućiti kvalitetniji i brži protok saobraćaja na Sentandrejskom putu.
nsuzivo.rs
3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Realnost
23/05/2022 14:05

Samo nemojte praviti na mostovima antene za Harp

Milan
23/05/2022 18:02

Klisi trebaju higijena ,zgrade….

Mare
23/05/2022 18:39

Dajte most kod Bačke Palanke, koji će vam bre više toliki mostovi u Novom Sadu.