Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađani uveliko počeli da bukiraju letovanja: Turska ove godine najaktuelnija, Egipat skuplji i do 200 evra

Foto: aquatravel.rs
Kako je letnja sezona sve bliže i zainteresovanost za letovanjem je sve veća. Naši sugrađani su već uveliko počeli da rezervišu aranžmane za predstojeću sezonu, ali pod izmenjenim okolnostima, s obzirom da poskupljenja diktiraju skalu popularnih i manje popularnih aranžmana.

Novosađani su masovno krenuli da rezervišu putovanja od početka februara ove godine, istakli su za NS Uživo iz turističke agencije “Lider travel”

– Iako je prethodnih godina letovanje kretalo da se rezerviše već od septembra, dolaskom korone ovaj trend je zanemaren i sada to kreće malo kasnije. Zabeležili smo kratku pauzu u rezervacijama zbog ugrajinsko-ruske krize, ali se početkom februara opet sve vratilo u normalu – istaknuto je iz agencije.

Turska najaktuelnija, Egipat pao na skali popularnosti

Najaktuelnija destinacija među sugrađanima za predstojeće letovanje je Turska, dok Egipat beleži drastičan pad u popularnosti zbog poskupljenja aranžmana i preko 20 posto.

-Turska ove godine nudi najbolji odnos cene i kvaliteta, pa je i među našim sugrađanima najpopularnija. Do prošle godine je Egipat bio veoma povoljan, međutim sada su i oni podigli cene. Grci su standardno malo jači sa cenama, posebno za avio aranžmane. Albanija je bila aktuelna u periodu kada je bio ulazak u grčku ograničen, ali čim su Grci popustili mere za ulazak, tako je Albanija oslabila – pojašnjava izvor.

Većina destinacija ove godine beleži poskupljenje zbog skoka u cenama hrane, goriva, kao i zbog naših ulaznih cena koje su takođe u porastu.

– Sve naše destinacije su ili autobuske ili avionske, tako da su cene morale da se povećaju makar za cenu goriva. Uglavnom svi aranžmani su poskupeli od 5 pa do 30 posto, jedino Turska beleži najmanji procenat poskupljenja. Odmor u Turskoj se može naći već za 450 evra za 7 noćenja u Alanji i to za ponude „all inclusive“ – zaključili su iz ove turističke agencije.

Sanja Kužet

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага