Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađanima podeljeno 100 BESPLATNIH AUTO-SEDIŠTA – Prijava za sledeći krug u septembru

Foto: nsuzivo.rs
Danas je u drugom, od ukupno planirana tri kruga podela, uručeno još 100 besplatnih auto-sedišta, roditeljima iz Novog Sada čija su deca rođena između 1.1. i 1.9.2022. godine. Pre nego što su dobili auto-sedišta, roditelji su bili u obavezi da odslušaju predavanje na temu značaja i pravilne upotrebe dečijih auto-sedišta.

Glavni zadatak auto-sedišta je da u slučaju saobraćajne nezgode, zaštiti život i zdravlje dece, a da bi ispunilo tu svoju važnu ulogu, neophodno je da se koristi na pravilan način. To znači da auto-sedište ima odgovarajući atest, da odgovara uzrastu deteta, da je dete pravilno vezano i sedište pričvršćeno prema uputstvu proizvođača. U okviru praktičnog dela, roditeljima je prezentovano kako na pravilan način da koriste konkretno auto-sedište koje su dobili na poklon.

Foto: In koncept Bezbednost saobraćaja

Pored podele auto-sedišta, a sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, svakog meseca se realizuju i predavanja za buduće roditelje u okviru Školice za trudnice DZ Novi Sad, besplatni pregledi dečijih auto-sedišta, obuke zdravstvenih radnika koji su u kontaktu sa roditeljima, kao i kampanje na društevnim mrežama.

Sledeći konkurs, za preostalih 100 auto-sedište je planiran sredinom septembra, a moći će da se prijave roditelji iz Novog Sada, čija su deca rođena između 1.7.2022. i 31.1.2023. godine.

Foto: In koncept Bezbednost saobraćaja

U Srbiji, samo tokom protekle godine, poginulo je 13 dece u saobraćaju, dok u Novom Sadu nije zabeležen nijedan slučaj smrtnog stradanja među decom u saobraćajnim nezgodama.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti