Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVOSAĐANIN niže uspehe na TAKMIČENJIMA U MASAŽAMA! Znanje i veštine nadograđuje godinama, a za strah ne zna. Bogdan za NS Uživo: Kada mi klijent dođe na tretman, tačno znam šta mu je potrebno (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije/ilustracija

Dvadesetdvogodišnji Bogdan Budimir iz Sremske Kamenice, pre sedam godina uplovio je u vode fizioterapije. Godinama unazad, on svakodnevno nadograđuje svoje znanje i veštine. Do sada je imao nekoliko takmičenja sa kojih je doneo zlato. Bogdan se nedavno takmičio na Svetskom prvenstvu u Kopenhagenu i dao ekskluzivni intervju za naš portal

Foto: Ustupljena fotografija

Naš sagovornik ističe da je sve počelo kada je upisao Medicinsku školu, smer fizioterapeutski tehničar.

-Tada sam i počeo sa prvim masažama. Imam genetsku pedispoziciju za ovaj posao – imam veće šake. Zahvaljujući njima, imam tu energiju i mogu da osetim mišić, zglob i znam šta treba tačno da se uradi. Kada radim masaže uradim kompletan tretman koji obuhvata kiropraktiku, otkrijem gde je pritisak, namestim zglobove, ali radim i sa patološkim stvarima. Jednom do dvaputa mesečno klijent treba da dođe na kompletan tretman. Kada sam položio vožnju 2018. godine, počeo sam da masiram i na adresama – dok nisam otvorio svoj salon u Sremskoj Kamenici – rekao je Bogdan za NS Uživo.

Foto: Ustupljena fotografija

Bogdan radi i mokru hidžamu. To podrazumeva poseban tretman koji dolazi iz kineske medicine, dok je u Evropi aktuelan poslednjih deset godina.

-Ovaj tretman podrazumeva izbacivanje kapilarne krvi. Tretman može da se radi na bilo kom delu tela, ali ja praktikujem na leđnoj regiji. Ukoliko imate migrene, hidžamu radim na gornjem delu leđa. Ako imate išijas ili želite da pročistite ceo organizam, hidžama se radi na celim leđima. Ova metoda je dobra, jer se na ovaj način izbaci sva štetna krv koju jetra nije uspela da preradi. Vakumom krv izađe na površinu, zgusne se i bude kao žele. Ne izgleda baš najprijatnije, ali to se nalazi u našem telu. Treba napraviti praksu da se dolazi redovno na te tretmane. Hidžama se radi jednom u tri meseca, nakon toga klijenti se osećaju lagodno i bolje spavaju, ali ovo je dobro i za imuni sistem.

Foto: Ustupljena fotografija

Vremenom je Bogdan naučio i kiropraktiku. Kako kaže, to znanje je stekao u jednoj školi u Novom Sadu. Pola godine išao je na “Yumeiho”, japansku metodu kiropraktike, mobilizacije i manualne terapije odnosno nameštanja zglobova. Nakon toga, naučio je i američku kiropraktiku kod doktora Đovanija.

Kada je u pitanju primenjivanje stečenog znanja – Bogdan kaže da nikada nije imao strah.

-Uvek sam verovao sebi i svojim rukama. Ali sve sam i učio postepeno, pratio sam proces. Započeo sam tretmane na mlađim klijentima, a sada imam projekat da radim sa ljudima preko šezdeset godina. Tu se postupa na drugačiji način, laganiji pokreti. Kada mi klijent dođe na tretman i kaže mi da mu preporučim masažu, postavim mu dosta pitanja – trenutno upoznavanje tela. Tačno znam koji tretman treba nakon toga. Jedan tretman ume nekada da bude dovoljan- rekao je fizioterapeut i dodao:

Foto: Ustupljena fotografija

– Skoro sam bio na Svetskom takmičenju u Danskoj. Ušao sam u prvih deset, ali dok ne saberu glasove ne znam koje tačno. Takmičilo se preko 300 ljudi, a konačne rezultate očekujem da ću saznati u naredne dve nedelje. Na prethodnim takmičenjima uzimao sam zlato. U februaru sam se takmičio u Litvaniji, osvojio sam zlato u svojoj kategoriji ali i celog šampionata.


M.L.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti