Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađanke dobile sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa! Gradonačelnik Đurić podelio 64 ugovora, iz budžeta opredeljeno REKORDNIH 25 MILIONA DINARA (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su danas ugovore ženama sa teritorije Grada Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencije u 2023. godini.

U Gradskoj kući je uručeno ukupno 64 ugovora za samozapošljavanje čija vrednost je rekordnih 25 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Pomoću ove mere žene iz Novog Sada će pokrenuti sopstvene poslove. Cilj je da vas podstaknemo da krenete u ostvarivanje svojih ideja i želja. Želim da znate da ste vi važan segment naše zajednice i ekonomije. Zarad drugih poslova se retko opredeljujete za ovakve stvari. Smatram da finansijski iznos koji obezbeđuje Grad vam je značajan da pokrenete posao. Dalje je na vama da ga razvijate i zapošljavate druge ljude. Čestitao bih damama koje su sa nama i onima koje nisu bile u mogućnost da dođu, što ste se odlučile na ovako hrabar korak. Grad veruje u vas – istakao je gradonačelnik Đurić koji se zahvalio Resornoj upravi za privredu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje bez čije pomoći ne bi bila izvodljiva realizacija mere.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Jedna od dobitnica subvencije, Jovana Radat, zahvalila se Gradu Novom Sadu na realizaciji projekta u ime svih dobitnica.

– Želim da se zahvalim u ime svojih sugrađanki Gradu Novom Sadu, jer nam ovakav vid podrške mnogo znači za zdrav početak novog posla.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Naime, u cilju podsticanja ženskog preduzetništva, sredstva se svake godine odobravaju za žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

Grad Novi Sad od 2016. godine sprovodi meru samozapošljavanja žena. Do sada je izdvojeno 75 miliona dinara za ovu svrhu. Pomoću nje je 330 Novosađanki koje su se nalazile na Nacionalnoj službi za zapošljavanje pokrenulo svoje biznise.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti