Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađanke žene sa stilom! Na noćnom bazaru pronaći ćete ručno rađene minđuše naše sugrađanke, a evo zašto su posebne (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije

Naša sugrađanka Bojana Mijatović, po zanimanju defektolog, bavi se izradom minđuša od polimerne gline. Sve je počelo iz igre, kako ona kaže, a sada ulepšava mnoge žene i devojke, dok takođe svoje rukotvorine izlaže i na Novosadskom noćnom bazaru.

– Izradom minđuša sam počela da se bavim spontano, nakon jednog slučajno odgledanog tutorijala na Jutjubu. S obzirom da sam od malena veliki zaljubljenik u minđuše, a sa druge strane obožavam i “diy” projekte, ljubav se desila odmah. U tom trenutku, nisam znala ništa ni o materijalu niti o načinu izrade. Istraživala sam, igrala se i nakon par meseci odlučila da pokrenem svoju stranicu na Instagramu – “Kashter handmade”. Nisam imala nikakva očekivanja, krenulo je iz čiste zabave, mogla bih čak reći i igre. Tri i po godine posle, tu sam i dalje, sa istom, ako ne i većom voljom i motivacijom – rekla je Bojana.

Foto: nsuzivo.rs

– Posebne su jer ih izrađujem od polimerne gline i UV smole. Polimerna glina je netoksičan materijal, nalik plastelinu koji pečenjem u rerni postaje čvrst. Da bi imale veći sjaj, najčešće ih prelivam UV smolom. Metalne komponente su isključivo od nerđajućeg čelika, tako da su hipoalergijske. Sam postupak izrade je kompleksan i prolazi kroz nekoliko faza – objašnjava naša sagovornica.

Novosađanke su poznate kao žene sa stilom i raduje me što često biraju moje minđuše

-Inspiracija je zaista svuda. Neke su inspirisane prirodom, modnim kombinacijama ili komadima, a u poslednje vreme najčešće keramickim komadima – posuđem i vazama. Na kraju krajeva inspiriše me i to što Novosađanke pozitivno reaguju na moj rad – zaključuje ona.

Bojana je istakla da trenutno izrađuje samo naušnice i da se u tome najviše pronalazi. Ima plan da u ponudu uvrsti i ogrlice, ali ipak prepušta da je vodi mašta.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti