Novosađanima majski račun za grejanje manji za 20 odsto

       

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića na današnjoj sednici Gradskog veća donet je zaključak kojim se zadužuje JКP “Novosadska toplana” da račun za isporuku toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za maj bude umanjen za 20 posto.

S obzirom na to da je nakon zvaničnog završetka grejne sezone nastupio period hladnog vremena i da su temperature bile ispod uobičajenih za ovo doba godine, a da zbog režima rada JКP “Novosadska toplana” nije bilo moguće ponovno uključivanje grejanja, gradonačelnik je zadužio to preduzeće da umanji račun građanima.

JKP TOPLANA

U skladu sa preporukom gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, JКP “Novosadska toplana” Novi Sad će majske račune svojim korisnicima umanjiti za 20%, zbog tehničkih nemogućnosti da isporuči toplotnu energiju za grejanje nakon završetka grejne sezone, a usled niskih temperatura za ovo doba godine.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola
17/05/2019 14:57

Čekaj, u maju nije bilo grejanja, šta umanjuju?

Nikola
17/05/2019 19:38
Reply to  Nikola

Pa to je za one koji plaćaju grejanje cele godine, čak i kada ga nema, što je apsurdno, kao i sama cena grejanja. U prošlom stanu sam plaćao po utrošku, a grejanje je non stop bilo uključeno, svaki dan tokom cele zime i nisam uspeo da naguram račun na sumu koju sada plaćam u stanu gde se ne gleda utrošak, nego te lepo ošišaju kao ovcu i to čak i kada nema grejanja uopšte… Naravno da im se isplati da ne postave merila za svaki stan posebno i nabiju cenu na maksimalnu moguću jer to rezultira neverovatnim profitom. Mislim da… Učitaj još »