Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosadska ETŠ “Mihajlo Pupin” u ponedeljak obeležava 169 godina od Pupinovog rođenja: Učenici će prezentovati srpsku tradiciju i svirati gajde

Foto: Pinterest

U ponedeljak, 9. oktobra , navršava se 169 godina od Pupinovog rođenja, a tim povodom novosadska ETŠ “Mihajlo Pupin” odlučila je da to obeleži na jedan poseban način. Direktor škole otkrio je za NS Uživo šta sve prirpemaju njihovi đaci.

-Pupinu u čast, učenici naše škole priredili su prezentaciju koja će se tokom dana emitovati na video bimu ispred zbornice. Prezentacija sadrži najznačajnije podatke iz Pupinovog života, Pupinove misli, fotografije Pupina sa rođendanskom tortom (rađene pomoću veštačke inteligencije), video snimke naših učenika “Živo nasleđe”) koji pokazuju negovanje našeg nasleđa, naše tradicije (Luna Georgijević R32, Miljana Jerković T22, Katarina Marinac T44 i Dušan Savić). U pripremi je i Inicijativa prepoznavanja vrlina. Fundamentalne osnove za svoj rad Pupin je nalazio u srpskoj tradiciji. Stoga će na jednom od odmora, čuvar tradicionalne muzike, gajdaš Ognjen Ognjanović, svirati gajde, a u 14.30 časova u dvorištu škole , pridružiće mu se Divna Forest (Čedana Đokić), naša sugrađanka, student elektrotehnike, apsolutni sluhista, kompozitor, tekstopisac, veliki altruista, glavni vokal u bendu Hercenšlus, kao i naša dva učenika sa svojim harmonikama : Nikola Matić AE2 i Milan Milinović M21  – istakao je Ermidin Elezović, direktor ove škole.

On je takođe naglasio da prezentacija kreće sa emitovanjem u 7 i 30 časova i emitovaće se u toku nastave sve do 19 i 30 časova. Na razglas škole puštaće se stare srpske tradicionalne pesme koje su otpevale učenice naše škole.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti