“Novosadska kultura sećanja” i ove godine u Radio Cafe-u

       

Događaj “Novosadska kultura sećanja”, treću godinu zaredom, biće organizovan u četvrtak, 23. maja, u Radio cafeu (Miletićeva 45), sa početkom u 19 časova.

Pesme legendarnih novosadskih bendova, kao što su Vojvođanski bluz bend, Sing Sing Singersi, La Strada, Pekinška Patka, Laboratorija zvuka, izvodiće dobro poznati sastav Šinobusi i mlađe snage novosadske rok scene Monohrom, koji će, osim obrada, izvoditi i svoje autorske numere.

Za razliku od prethodnih godina, organizatori događaja, Fondacija “Čuvarkuća” uz podršku Radija 021, pripremili su nešto širi program.

Ovogodišnja “Novosadska kultura sećanja” počeće projekcijom kratkog filma Željka Mandića sa kultnim novosadskim umetnikom Brankom Andrićem Andrlom u glavnoj ulozi. Nakon toga će biti otvorena izložba fotografija novosadskih rokera, u kojoj su zastupljeni bendovi sa početaka rok i pank scene u Novom Sadu, ali i bendovi koji danas stvaraju. Izložba će biti stalni deo Radio cafea, a ideja je da se vremenom proširuje, čuvajući sećanje na one koji su stvarali i stvaraju drugačiju istoriju grada.

“Novosadska kultura sećanja” nastala je 2017. godine sa idejom da se oda počast svim novosadskim rok muzičarima koji su ostavili traga u gradu, a koji, nažalost, više nisu sa nama. Tako se svake godine sećamo Gage, Žikse, Bobe, Andrle, Sube, Baje, Tukše i mnogih drugih.

Događaj organizuje Fondacija “Čuvarkuća” uz podršku Radija 021.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments