Za projekat “Zeleni kutak” koji predstavlja uređenje i čišćenje unutarblokovskog prostora u Gagrinovoj ulici, a koji je zapušten i o kojem već duže vreme niko ne vodi računa, na konkursu “Šta nam teško” opredeljeno je 42 hiljade dinara. 

Projekat sprovodi Zelena družina koju čine 4 studentikinje arhitekture Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Kristina Gušić, Ana Savić, Adrijana Polić, Marijana Perić i, sa Pravnog fakulteta, Lenka Lazarević.

– U želji da, kao mladi ljudi, napravimo promenu u našoj lokalnoj zajednici, koja će biti dobar primer mladima i podstaći ih da i oni sami utiču na svest drugih o tome koliko je značajno očuvanje okoline u kojoj živimo, formirali smo tim od 5 članova. Nakon što je naša ideja podržana na konkursu, krenule smo sa realizacijom projekta “Zeleni kutak” – kaže članica Zelene družine.

Kako kažu, fazu čišćenja dvorišta su završile, nakon čega su nastavile sa pripremom podloge za oslikavanje betonskih saksija koje se nalaze u dvorištu, a do kraja oktobra bi trebalo da bude završeno i sađenje biljaka.

Aktivnosti Zelene družine konkretno se odnosi na transformaciju dvorišta i formiranje mesta za socijalizaciju gde će se ljudi okupljati i družiti, a projekat bi kompletno trebao da bude završen početkom novembra.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments