Vanredna situacija zbog naglog topljenja snega i porasta vodostaja reka proglašena je u pet opština u Srbiji – Zaječaru, Kruševcu, Prokuplju, Doljevcu i Žitorađi.

U Zaječaru je vanredna situacija na snazi od juče, kada je u toj opštini reka Beli Timok poplavila je delove sela Vratarnica. JP “Putevi Srbije” jutros su javili da je zbog izlivanja reke prekinut saobraćaj između Vratarnice i sela Štipina, na putu ka Knjaževcu,

Prema poslednjim informacijama sa terena, reka Timok je u opadanju, i kako kažu u lokalnom Štabu za vanredne situacije, trenutno ne postoji bojazan da se ponove poplave iz 2010. godine,  koje su nanele veliku štetu ovoj opštini, ali je stanje vanredne odbrane od poplava i dalje na snazi.

Kritične tačke su u gradskom naselju Višnjar, kao i u prigradskim naseljima Vratarnica, Vražogrnac, Trnavac, navode u Štabu za vanrednu odbranu od poplava.

Kao pomoć kolegama u zaječarskoj opštini, na ugrožena područja preventivno je poslat i novosadski tim za spasavanje na vodi  Sektora za vanredne situacije MUP-a. Ekipa od 11 članova spasilačkog tima provela je dan u Zaječaru, gde srećom nije bilo potrebe za njihovom intervencijom, a pogledajte šta je zabeleženo na licu mesta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments