Na velikom evropskom start-up takmičenju održanom pod pokroviteljstvom Evropske unije, na kom je učestvovalo vise od stotinu timova, novosadski start-up tim IoTartic i njihov projekat ”Smart Farming system-Smart Greenhouse” osvojio je Parsec akcelerator nagradu za dalji razvoj njihove inovacije.

IoTartic Start-up tim sačinjavaju članovi prof. dr. Milan Lukić i Zoran Živković koji su lično radili na projektu koji se bavi zaokruživanjem i automatizacijom procesa u proizvodnji u plasteniku pomoću visokotehnološkog sistema zasnovanog na tehnologiji Internet of Things.

Cilj Parsec akceleratora je da se nagrade najbolje start-up ideje i daju sredstva za dalji razvoj proizvoda.

IoTartic start-up tim je na takmičenju predstavio svoju ideju gde uređaj i softver prave od običnog plastenika pametan plastenik koji upravlja svim procesima preko aplikacije (korisnik dobija podatke o stanju svih uslova temperatura, vlažnosti itd. Uredjaj na osnovu svih podataka obaveštava korisnika o mogućim dogadjajima kao što su bolesti i sl. pored toga na pametan način uključuje sve uredjaje u plasteniku: navodnjavanje, ventilacija, klimatizacija, osvetljenje itd).

Ovo je još jedan uspeh novosadske start-up scene i veliki potencijal koji naši inovatori poseduju.

Sledeće što čeka IoTartic Start-up tim je učešće na “Parsec Bootcampu” koji će se održati od 27. do 29. marta u Študgartu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments