“Novosadsko BIG dečije leto 8” na preko deset lokacija u gradu

       

Drugu nedelju 8. Novosadskog BIG dečijeg leta obeležiće kreativno-edukativne radionice inspirisane evropskim nasleđem  na preko deset lokacija u gradu.

Na novoj lokaciji, u Montesori centru Suncokreti učesnici radionica učiće o narodima i narodnostima, običajima, narodnim nošnjama i starom nakitu, dok će u Dečijem centru Uča na radionicama govoriti o Novom Sadu, Vojvođanima, znamenitim građevinama i građanima, spomenicima i parkovima stečeno znanje proveriti u zabavnom kvizu.

I ove godine Spomen-zbirka Pavla Beljanskog učestvuje na manifestaciji Novosadsko BIG dečije leto. Za nedelju od 2. do 6. jula, Spomen-zbirka je pripremila kreativne radionice, namenjene grupama do 20 učesnika uzrasta od 6 do 12 godina, uz obavezno prijavljivanje. Program će tematski obuhvatiti aktuelnu izložbu Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog, kao i stalnu muzejsku postavku. Ovom prilikom deca će moći da nauče kako su umetnici u 20. veku slikali prirodu.

Program ispunjen kreativnim i edukativnim radionicama, plesom i predstavama za najmlađe  Dečijeg kulturnog centra u tržnom centru BIG trajaće sve do 31. jula, svakog utorka i četvrtka od 18 do 20 časova gde će zabavu moći da pronađe cela porodica.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org  ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. Gotovo svi programi i radionice “Novosadskog BIG dečijeg leta 8” su besplatni za sve učesnike. Programska knjižica “Novosadskog BIG dečijeg leta 8” je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

“Novosadsko BIG Dečije leto 8” organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra “BIG“.

 

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: